Cum mă îmbrac la interviu sau ce impact are vestimentația

  • 13 feb. 2017, 17:24
  • 1 018

Industria fashion a schimbat codul si eticheta vestimentara chiar si in privinta serviciului. Intr-o vreme situatia era clara. Ai un interviu? Raspunsul era simplu – costum. Astazi, regulile s-au schimbat radical.

Nu mai este acceptabil sa porti un costum indiferent de pozitia pentru care ai aplicat. Impactul pozitiv il creezi doar daca vestimentatia aleasa denota interes specific pentru postul, firma sau corporatia in care susti interviul.

Nu este un secret ca prima greseala colosala pe care o poti face, la un interviu, este sa nu te imbraci adecvat. Si totodata, nimeni nu neaga faptul ca fiecare om cu care susti interviul are o parere personala despre ce inseamna potrivit. Cu toate acestea, sunt reguli de conduita valabile oriunde, oricand. Singura mare greseala pe care o poti face este sa nu cercetezi firma cu care vei lucra.

Iti poti crea o imagine despre ce inseamna potrivit uitandu-te putin peste: portofoliul firmei, clientii si proiectele in care a fost angrenata. Daca inca nu sunteti sigur, puteti oricand sa sunati la departamentul HR sa intrebati cate ceva despre codul vestimentar al firmei.

Printre alte probleme pe care trebuie sridicate atunci cand alegeti tinuta sunt: zona geografica, anotimpul si postul pentru care ati aplicat.

Ar fi putin iesit din comun sa optati pentru un costum gros, negru in mijlocul lui august intr-o zona, sa spunem, ca Maiami Beach. Mai ales daca doriti un job sezonier sau care nu necesita o astfel de vestimentatie.

Atunci cand te gandesti la „cum ma imbrac la interviu si la impactul vestimentatiei mele”, pana sa te hotarasti ce fel de haine vei purta, trebuie sa te gandesti cum le vei purta.

Pentru ce post ai depus CV-ul?

Vestimentatia trebuie sa fie in acord cu postul ales. Ca manager sigur este potrivit sa porti un costum, insa daca iti doresti un post legat de partea creativa nu o sa iti doresti sa arati apatic, imbracat in forme si culori aplatizate. Trebuie sa inglobezi in combinatia de haine ceea ce esti si pentru ce doresti sa te angajezi. Iti doresti sa oferi imaginea potrivita postului la care aspiri.

Raman de evitat culorile fosforescente sau prea deschise. Indiferent de fisa postului cele mai bune culori raman totusi navy-ul, gri-urile si culorile cuminti.

Cum te simti in haine, cum pica croiala acestora pe corpul tau?

Prima regula este ca tinuta sa ofere confort si incredere. Atitudinea este, probabil, cel mai important lucru care poate fi afisat. In definitiv, orice om isi doreste sa angajeze pe cineva sigur pe el, care stie ce face. Daca hainele nu va avantajeaza, sunt prea stramte sau creeaza un disconfort, acest lucru se va observa si in comportament – si acest lucru poate duce la refuz.