Cum îţi dai seama că trebuie să-ţi schimbi urgent jobul: Sfatul celui care a lăsat o bancă pentru Google

  • 25 mai 2017, 14:50
  • 751

E duminică seară. Te aşezi în pat şi vrei să te relaxezi cu o carte bună sau un film antrenant, ori îţi propui să meditezi sau să conversezi cu un membru al familiei. Însă ceva nu îţi da pace: te gândeşti cu groază la ziua de mâine, când vei fi la muncă. Ei bine, dacă acest scenariu se tot repetă, atunci e un semn clar că trebuie să faci o schimbare. De job, evident.

Sameer Syed lucra deja de trei ani la banca de investiţii JP Morgan şi suferea de aşa numitul sindrom “Sunday blues”. Adică era terifiat numai când se gândea că începe o nouă săptămâna de muncă.

Şi clar nu e singurul. În fapt, 76% dintre angajaţii din SUA au recunoscut că trec constant prin această stare, arată un studiu realizat de platforma Monster.

Experţii susţin că dacă la final de weekend te simţi deznădăjduit, stresat şi fără speranţa atunci când te gândeşti la noua săptămâna de lucru, atunci e un semn clar că ar trebui să-ţi schimbi jobul, potrivit Business Insider.

Iar Sameer Syed chiar asta a făcut. În iunie 2012 el a renunţat la jobul din banca şi a intrat în lumea startup-urilor.

În prezent, el lucrează la divizia de parteneriate strategice la Google şi organizează întâlniri trimestriale sub egida “Wall Street to Silicon Valley”, în cadrul cărora le oferă consiliere celor care au lucrat în domeniul financiar şi vor să obţină un job în IT.

Syed a mărturisit că atitudinea să faţă de muncă s-a schimbat în momentul în care a plecat de la jobul care îi măcina gândurile.

“Nu vă mint, nu sunt în fiecare dimineaţă extrem de încântat că merg la muncă, însă acest lucru nu mai reprezintă un factor de stres. Pur şi simplu îmi trece prin minte 'OK, mâine mă duc la muncă'. Şi atât. Fără gânduri negre, fără stres, fără consum de energie”, spune Syed.
 
El ne sfătuieşte să nu rămânem la un job care nu e stimulant, interesant şi ne ţine pe loc sau, mai rău, ne trage în jos, mai ales din punct de vedere psihic.