Crezi că ești la un pas de a fi concediat? Iată șase indicii clare

  • 24 nov. 2016, 17:09
  • 791

Găsirea unui loc de muncă poate să dureze chiar și câteva luni, astfel că este important să știi cum să-l păstrezi pe cel actual. Însă, lucrurile nu decurg mereu așa cum ne-am dori. Astfel că ajungem în situația de a fi la un pas de concediere. Iată care sunt indiciile prin care să anticipezi o posibilă concediere a ta.

Primul semn care ar trebui să-i ridice întrebări asupra viitorului tău în companie este că te ignoră. Mai exact, nu te mai consultă ca înainte, atunci când vine vorba despre decizii din câmpul tău de activitate. Un semn că vor să te concedieze este că îți ignoră opiniile, propunerile, ori inițiativele.

Nu ai fost luat în calcul la ultima promovare în companie sau în cadrul departamentului? Acesta poate fi un semn că șefii tăi nu au încredere în viitorul tău și că vei fi concediat.

Colegii tăi primesc o creștere salarială, dar tu nu. Dacă șefii nu îți acordă o creștere de salariu fără a te lua și pe tine în calcul, te poți gândi că se gândesc să te concedieze. În același timp, situația poate să fie un indiciu care să te stimuleze să depui un efort mai mare, pentru a avea rezultate mai bune.

Atunci când șeful tău direct te tratează cu dispreț sau te refuză de fiecare dată, îți vorbește nepoliticos, ori îți face orele petrecute la serviciu un calvar, este un semn evident că, în curând, te vei despărți de această echipă. Este dificil să lucrezi în astfel de condiții și nu sunt decât două alternative: concedierea sau demisia.

Managerul echipei tale te pune într-o lumină nefavorabilă în fața colegilor? Iată un alt semn care poate prevesti că vei fi concediat. Dacă la ședințe șeful subliniază doar greșelile tale, ignorând realizările pe care le-ai avut, ori dacă atunci când trece pe lângă birou tău îți face mereu reproșuri, trebuie să te gândești la posibilitatea că intenționează să te concedieze.

Ai un coleg mai nou în firmă care este promovat înaintea ta? Ori un subaltern al tău a primit o promovare rapidă? Acestea sunt alte două semne care pot anunța concedierea. Sunt semne clare din partea șefilor că nu au încredere în abilitățile tale și se pregătesc să te înlocuiască. Iar dacă nu iei atitudine și nu îți îmbunătățești performanțele, aceste semnale de alarmă se vor concretiza și vor duce la concedierea ta.