Cei mai activi voluntari din Moldova vor fi premiați în cadrul unei gale

  • 29 oct. 2019, 15:20
  • 526

Meritele voluntarilor din Republica Moldova vor fi recunoscute public într-o gală în care vor fi înmânate premii la nouă categorii.

Gala celei de-a XVI-a ediții a „Festivalului Voluntarilor” va avea loc pe 5 decembrie 2019, cu începere de la ora 15.00, transmite IPN.

Condițiile și criteriile de eligibilitate pentru înscrierea candidaților la categoriile din cadrul galei au fost prezentate într-o conferință de presă. 

„Pe 5 decembrie vom celebra cea mai valoroasă și indispensabilă resursă a societății – voluntarii, care, prin activitățile pe care le desfășoară, contribuie la dezvoltarea societății noastre”, a spus Adrian Băluțel, secretar de stat MECC.

„Festivalul Voluntarilor” se desfășoară în două etape. Astfel, pe 25 octombrie s-a dat startul perioadei pentru aplicări pentru aplicări, iar pe 5 decembrie va avea loc gala de premiere.

Premii vor primi „Cea mai activă organizaţie/asociaţie obştească, care promovează voluntariatul în Republica Moldova”, „Cel mai activ voluntar / Coordonator de voluntari”, „Cel mai activ jurnalist/blogger care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2019” și alții. 

Câștigătorii festivalului vor primi premii bănești, diplome eliberate de către autoritățile publice centrale în parteneriat cu organizatorii concursului și cadouri oferite de partenerii evenimentului.