Ce riscă medicii care vor primi cadouri mai scumpe de 1.000 de lei

  • 9 oct. 2019, 10:21
  • 960
  • 3

Medicii, care vor primi cadouri mai scumpe de o mie de lei, vor trebui să se împartă cu şefii.

Cel puţin asta se înţelege din Ghidul Integrităţii Medicale din Republica Moldova, lansat de Ministerul Sănătăţii, transmite publika.md.

Potrivit documentului, există două tipuri de cadouri, cele admisibile şi neadmisibile. Legislația stabilește o anumită categorie de cadouri admisibile, oferite din politețe sau primite cu prilejul acțiunilor de protocol, care pot fi acceptate de către personalul din cadrul Instituţiei Medicale. Din categoria cadourilor admisibile nu fac parte banii sau alte mijloace financiare de plată.

Cadourile admisibile sunt cele a căror valoare nu depășește 1.000 de lei, acestea pot fi păstrate de lucrătorul medical sau pot fi transmise în gestiunea Instituţiei, cu o singură condiţie - ca să fie înscrise într-un registru public al Instituţiei Medicale.

În cazul în care angajatul doreşte să păstreze cadoul a cărui valoare depășește limita stabilită, acesta este în drept să-l răscumpere, achitând în bugetul Instituţiei Medicale diferența dintre valoarea cadoului și limita stabilită.