Ce nu trebuie să-ți lipsească din CV în 2019?

  • 10 ian. 2019, 15:19
  • 368

Ți-ai făcut rezoluțiile pentru 2019? Iar una dintre ele e să-ți găsești un job mai bun sau să ți-l schimbi pe cel actual? Înseamnă că merită să treci prin punctele subliniate mai jos. Vestea bună pentru tine e că și anul acesta angajatorii vor căuta de zor angajați, iar tu, nu ai decât să profiți și să-ți găsești jobul mult dorit.

Atunci când vorbim de căutarea unei noi oportunități sau de schimbarea jobului actual, CV-ul, și anume cum arată și ce conține, e extrem de important. Iar dacă reușești să-l faci atrăgător pentru recrutori, ai toate șansele să fii chemat la interviuri de angajare într-un timp destul de scurt. Și cu toate că structura unui CV nu diferă foarte mult de la un profil la altul, ceea ce te diferențiază față de alți candidați este ceea ce conține CV-ul tău!

Uite ce trebuie să conțină un CV în 2019!

Nu-ți intitula CV-ul cu „CV”

În partea de sus a paginii este important să existe un mic profil al tău, cu nume, prenume, adresă sau contact. În niciun caz nu trebuie să-ți denumești CV-ul cu „CV”, e doar o risipă de spațiu valoros. Numele tău este suficient și recrutorii îl consideră titlu. Cât despre adresa pe care o treci în partea de sus a paginii, evistă să scrii o localizare prea exactă, cu scară sau apartament, e suficient să precizezi orașul și eventual județul în care locuiești.

Nu uita de obiectivul profesional

Candidații de multe ori evită să-și precizeze obiectivul profesional în CV, în 2019 însă, acesta nu ar trebui să-ți lipsească. Nu e neapărat să te lungești prea mult, e suficient un paragraf în care să spui cateva vorbe despre tine, cine ești, ce poți oferi companiei și care sunt obiectivele carierei tale. Tot aici, nu uita să-ți adaptezi obiectivul în funcție de rolul pentru care aplici.

Notează experiențele în ordine cronologică

Cu toate că joburile tale anterioare sunt importante pentru recrutor, totuși, ultimul job pe care l-ai avut este cel mai relevant pentru un viitor angajator. Și aici ar trebui să adaptezi informația rolului pentru care ai aplicat, și anume să precizezi ce ai făcut la jobul anterior și ce se potrivește cu jobul scos la bătaie de compania respectivă.

Roagă pe cineva să-ți citească CV-ul înainte să aplici!

Asta doar după ce ai citit de mai multe ori și nu ai găsit greșeli gramaticale. O minte limpede este întotdeauna binevenită. Iar un prieten sau o cunoștință își va face timp oricând pentru a te ajuta. Nu există nicio scuză pentru greșelile de ortografie din CV.

Păstrează informații și pentru interviu

Un CV ideal ar trebui să conțină maxim două pagini, știi informația asta deja. Totuși, încearcă să lași detaliile pentru interviul de angajare. Practic, cu CV-ul ar trebui să atragi recrutorul astfel încât acesta să-și dorească să te cunoască.