Câți bugetari nu și-au primit salariile pentru luna octombrie

  • 5 dec. 2019, 11:17
  • 830

Peste 1.500 de persoane din 64 de instituții de stat nu și-au primit salariile pentru luna octombrie. Premierul Ion Chicu a dat vina pe Guvernul Maiei Sandu. Asta în timp ce fosta prim-ministră spunea, recent, că este greșeala noului Executiv că nu a repartizat banii, astfel încât să poată lansa acuzații false.

„În urma unor carențe în activitatea Executivului într-o perioadă anterioară, avem restanțe la achitarea salariilor în sectorul bugetar pentru luna octombrie. La ora 12:00, erau 1.525 de persoane din 64 de instituții care nu au primit salariile pentru octombrie”, a declarat Ion Chicu.

„S-a reușit schimbarea situației spre bine, salariile au fost achitate în cea mai mare pondere. Instituțiile care au rămas fără salarii, lucrăm cu ele intensiv pentru a depăși situația. Nu toți conducătorii instituțiilor au semnăturile electronice primite, este vorba de consecințele scrutinul local care a avut loc.

Finanțările sunt disponibile, mijloace financiare sunt mai mult decât suficiente. Este o procedură tehnică pe care trebuie s-o trecem. Credem că mâine sau cel târziu poimâine totul trebuie să fie achitat”, a explicat ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța.