Bucătarii din grădinițe sunt invitați la atelierul „Alimentaţia – o poartă deschisă spre sănătatea copiilor”

  • 11 dec. 2018, 16:25
  • 563

Autoritățile fac tot mai mulți pași spre o alimentație sănătoasă în școli și grădinițe. La iniţiativa Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din municipiul Chişinău, şi în colaborare cu Şcoala Profesională nr. 2 din municipiu, pe data de 14 decembrie, va avea loc Atelierul cu genericul „Alimentaţia – o poartă deschisă spre sănătatea copiilor”.

Activitatea este destinată unui grup de bucătari din instituţiile de educaţie timpurie din capitală şi are drept finalitate promovarea alimentaţiei sănătoase în grădiniţele de copii, axate pe consumul fructelor şi legumelor de sezon. Atelierul include un master-class în cadrul căruia câţiva bucătari profesionişti vor oferi sugestii practice privind prepararea şi servirea bucatelor conform unui meniu prestabilit.

,,Este vorba despre masa de prânz care va fi alcătuită din: Salata „Curcubeu” (broccoli, roșii, ardei dulci, porumb conservat, verdeață, ulei), salata „Gingășie”; la felul I: Supă-pireu din legume cu crutoane, ciorbă delicioasa; la felul II: Musaca din cartofi cu carne tocată de vită, chifteluțe din pește gratinate în sos de lapte. De asemenea, gustarea include produse de patiserie (brioșe cu semințe, brânzoaice cu stafide, chiflă cu semințe, chiflă cu măr)”, se arată într-un comuncat emis de Primărie.

Activitatea va începe cu iniţierea bucătarilor în procesele tehnologice cărora sunt supuse ingredientele selectate pentru prepararea bucatelor din meniul zilei. Astfel, aceştia vor avea oportunitatea să reactualizeze cunoştinţele. La fel, beneficiarii master-class-ului vor primi sugestii ale bucătarilor profesionişti privind analiza indicilor de calitate a preparatelor culinare şi de patiserie.

Bucătarii care vor beneficia de acest master-class reprezintă instituţiile de educaţie timpurie nr. 139, 123, 98, 119, 183, 185, 167, 210, 227, 32, 135, 225, 199, 25 şi 5. De asemenea, la atelier sunt invitaţi 3 părinţi.