Şapte calităţi pe care le caută angajatorii

  • 8 dec. 2016, 17:33
  • 736

În condiţiile actuale de pe piaţa muncii, interviurile de angajare au devenit pentru candidaţi o adevărată competiţie, în care fiecare foloseşte toate mijloacele de care dispune pentru a obţine premiul cel mare: postul vacant. Din acest motiv, vă vom prezenta mai jos care sunt abilităţile pe care angajatorii le caută cel mai des la candidaţii pe care îi intervievează.

"Nici pentru angajatori nu este uşor, după sute de CV-uri citite şi câteva zeci de persoane intervievate, să-şi amintească profilul şi calităţile fiecărui candidat în parte, cu atât mai mult cu cât acestora nu le sunt acordate mai mult de 30-40 de minute pentru a-şi expune toate punctele forte. Cu toate acestea, există candidaţi care atrag încă de la început atenţia angajatorilor. Aceştia au ceva în comun, au calităţi care plac angajatorilor şi care le suscită interesul pentru candidaţii respectivi", subliniază specialiştii în resurse umane de la recrutăm.ro, care ne prezintă şapte calităţi-cheie pentru valorificarea candidaturii în ceea ce priveşte locurile de muncă.

1. Candidaţii preferaţi ai angajatorilor au obiective precise

Deşi întrebarea "Unde te vezi în 3-5 ani?" este considerată de-a dreptul enervantă de către majoritatea candidaţilor care îşi caută un loc de muncă, răspunsul dat la această întrebare este considerat important de către recrutori, având în vedere că răspunsul care îi enervează cel mai mult pe angajatori este  "Nu ştiu", "Nu m-am gândit". Candidaţii care nu au nişte obiective precise pentru viitor, fie ele profesionale sau personale, sunt adesea percepuţi ca fiind mai puţin motivaţi decât alţii.

2. Un plan pus la punct pentru atingerea obiectivelor

Dacă faptul că aveţi nişte obiective de viitor este apreciat de către angajatori, este nevoie, totodată, să arătaţi şi cum veţi atinge aceste obiective. Angajatorii nu vor să vă audă numai visurile şi dorinţele, ci vor să cunoască şi partea pragmatică a acestora, adică ce aveţi de gând să faceţi pentru a reuşi să vă atingeţi obiectivele către care aspiraţi.

3. Candidaţii ideali acţionează

Fără să treceţi la acţiune, frumoasele planuri de viitor pe care le aveţi nu valorează nimic. Dacă doriţi să impresionaţi cu adevărat angajatorul, trebuie să-i arătaţi că aveţi dorinţa (obiective precise), modalitatea de a o îndeplini (planul de acţiune) şi capacitatea de a trece la acţiune.

4. Asumarea responsabilităţii

Candidaţii preferaţi de angajatori sunt capabili să ofere explicaţii pertinente legate de propria persoană pentru tot ce li se întâmplă. Atunci când un candidat aruncă vina pe alţii sau, mai rău, consideră că au avut "ghinion" pentru o nereuşită în viaţă, angajatorul poate considera că acesta nu-şi poate asuma răspunderea pentru faptele sale.

5. Entuziasmul şi atitudinea pozitivă

Cei care sunt consideraţi cei mai buni candidaţi au întotdeauna o atitudine pozitivă, iar entuziasmul îi ajută să dinamizeze relaţiile cu cei din jur. Prin urmare, relaxaţi-vă, zâmbiţi şi exteriorizaţi-vă entuziasmul!

6. Dorinţa de dezvoltare personală

În momentul în care un angajator va alege, el este interesat de competenţele, capacitatea, motivarea şi personalitatea voastră. Dacă pe lângă acestea, îi arătaţi că aveţi o dorinţă de dezvoltare personală, va fi încântat că a selectat un candidat cu un excelent potenţial, care va progresa rapid.

7. Candidaţii ideali sunt persoane echilibrate

Puteţi să aveţi toate calităţile cerute pentru un job şi să nu reuşiţi să-l obţineţi din cauza felului dumneavoastră de a fi. Angajatorii se feresc, în general, de comportamentele extreme şi preferă persoane echilibrate, care să se poată adapta în orice condiţii şi în orice echipă