Angajații unei stații de irigare spun că nu și-au primit salariile din 2015

  • 20 dec. 2019, 15:55
  • 593

Încearcă să-și întoarcă salariile restante încă din 2015, dar, deocamdată, par să lupte cu morile de vânt.

Vorbim de cel puțin zece foști angajați ai unei stații de irigare din Holercani, care spun nu și-au primit câteva lefuri la rând după ce întreprinderea lor a fost lichidată, fiind fondată alta, transmite Tv8.md

În cazul unora, datoriile se ridică chiar și la 18 mii de lei. Pentru că de atunci s-au scurs vreo patru ani, câțiva dintre muncitori au încetat din viață.

Oamenii spun că, deși Curtea de Apel a dispus, în 2016, achitarea salariilor restante, nu și-au mai văzut banii nici astăzi. Bărbatul din imagini spune că a lucrat la întreprindere peste 30 de ani. 

Acuză administrația că i-a rămas datoare, în 2015, cu 10 mii de lei: „Au venit și ne-au pus să scriem cerere, precum că baza ceea e veche. Au spus că ne pun bază nouă. Noi am semnat...dacă tot au spus că ne vor da banii. Ei au spus că o să vă dăm banii, iar noi am stat cu speranță. Unii au murit deja, alții stau la pat, unii au plecat”.

„Pe cinci luni – vreo 16 mii lei. Oriunde ne adresăm, nimeni nu ne ajută”.

„Peste tot ne-am adresat. Orice document se întorcea înapoi la organizație, la șefii care-s la moment”.

Și acest bărbat spune că are de primit 17 mii de lei. Lucrează de peste 30 de ani la stația de irigare și până în prezent, însă speranță că-și va vedea banii nu mai are.

„Nu știm ce să facem. Dacă timp de o noapte s-a schimbat Guvernul, dar cu noi nu știu ce vor face. Dreptate nu va fi. La Dumnezeu ne rugăm”.

Oamenii îl acuză de toate relele pe șeful Întreprinderii de Stat Stațiunea Tehnologică pentru Irigare, Andrei Postica. L-am telefonat pentru o reacție, dar nu ne-a răspuns la telefon. Și Agenția Proprietăți Publice, care gestionează stațiile de irigare, ne-a cerut o solicitare de informații pentru că directorul nu se afla pe loc. 

Acum un an, Pavel Filip, pe atunci prim-ministru, a declarat că cele 11 Stații Tehnologice pentru Irigare din țară, la care lucrează peste 500 de oameni, acumulează datorii de milioane la stat. Doar în perioada 2014-2017 au înregistrat pierderi de 59 milioane lei. 

Atunci, premierul a cerut o anchetă la Agenția Apele Moldovei. Nu se cunoaște, dacă procurorii au investigat cazul și dacă au formulat vreo concluzie.