A renunţat la o carieră în IT. Cum obţine Alex bani din fotografii

  • 26 feb. 2018, 10:48
  • 2 938
  • 1

Câştigă bani din fotografiile pe care le face în timpul călătoriilor sale. Alex Berdicevschi a renunţat la o carieră în domeniul IT pentru a cutreiera pământul în lung şi lat cu o cameră foto.

Aşa a ajuns în peste 30 de ţări, fiind angajat de grupuri de turişti care îşi doresc să imortalizeze expedițiile în care se aventurează. Colega mea Anna Gluşco, l-a descusut pe Alex şi vă propune să-l cunoaşteţi mai bine. 

Una dintre cele mai exotice destinaţii în care a ajuns fotograful Alex Berdicevschi este Patagonia. A reuşit să vadă gheţarul Perito -Moreno, numit Gigantul Alb, care este singurul gheţar în continuă expansiune ce atinge țărmul argentinian.

"Când vezi aceşti gheţari îţi dai seama că ei s-au format zeci de mii de ani în urmă, iar înălţimea peretelui de gheaţă ajunge la 80 de metri. Acest gheţar este în permanentă mişcare şi face un zgomot asurzitor", a spus fotograful Alex Berdicevschi, citat de prime.md.

În una dintre călătoriile sale Alex împreună cu ceilalţi membri ai grupului s-au trezit faţă în faţă cu o felină sălbatică.

"Mergeam noaptea cu maşina şi pe traseu a ieşit o puma. Nu ne-am aşteptat să o vedem, pentru că este un animal care preferă să se ascundă. Am avut noroc. Spre deosebire de majoritatea oamenilor, care preferă să fugă de animalele sălbatice, noi am preferat să fugim după puma", a afirmat fotograful Alex Berdicevschi.

Pentru a imortaliza cele mai impresionante fenomene ale naturii, deseori este nevoit să petreacă mult timp în condiţii mai puţin confortabile. Pentru a face o serie de imagini cu aurora boreală, Alex a stat o noapte în zăpadă privind cerul. Printre fotografiile neobişnuite făcute de el se numără şi curcubeul generat de lună. Totuşi expediţiile îndelungate îşi lasă amprenta asupra sănătăţii, inclusiv din cauza rucsacului de peste 30 de kilograme.

"Am probleme cu spatele, pentru că petrec prea mult timp în drum. Expediţiile noastre durează mult timp, aşa că dorm puţin. Uneori mănânc doar ciocolate", a zis fotograful Alex Berdicevschi.

Chiar şi aşa Alex Berdicevschi recunoaşte că nu este gata să renunţe la hobby-ul şi jobul său.

"Cu cât mai mult călătoresc cu atât mai tare îmi iubesc casa. Uneori am impresia că mă voi opri totuşi, dar dispare repede acest gând", a spus fotograful Alex Berdicevschi.

Alex Berdicevschi a participat la cele mai neobişnuite expediţii organizate de moldoveni, printre ele se numără expediţia în 21 de ţări, care a culminat în deşertul Sahara sau călătoria în Laponia.