A primit concediu plătit pentru a-și îngriji câinele bolnav. Cum a convins angajatorul

  • 17 oct. 2017, 8:59
  • 902

O femeie din Italia a solicitat angajatorului câteva zile libere pentru a avea grijă de câinele său, care era grav bolnav și, cu ajutorul avocaților unei asociații de protecție a animalelor, le-a și obținut, scrie avocatnet.ro.

Femeia, al cărei câine era grav bolnav și necesita o intervenție chirurgicală, a adresat o cerere angajatorului său, o universitate din Roma, prin care solicita două zile libere pentru a-și îngriji animalul de companie.

Într-o primă fază, acest concediu nu i-a fost acordat, dar, după intervenția avocaților unei asociații de protecție a animalelor, înființată acum 40 de ani și una dintre cele mai mari din Europa, pe nume LAV, angajatorul i-a permis femeii să nu vină la serviciu pentru a avea grijă de câinele său.

Argumentul pe care l-au adus avocații, în fața angajatorului femeii, este de a-i oferi asistență medicală animalului de companie, mai ales în condițiile în care femeia locuiește singură și nu are alternative la transportul și tratamentul câinelui. În opinia avocaților, acesta reprezintă un motiv personal foarte serios pentru a solicita o perioadă de concediu plătit.

În Italia, potrivit Codului penal, persoanele care abandonează un animal aflat în suferință pot primi amenzi de până la 10.000 de euro și pedepse cu închisoarea de până la un an.

Președintele asociației consideră că ”odată cu această decizie, s-a făcut un pas mare înainte, care recunoaște că animalele care nu sunt ținute pentru avantaje fiscale sau pentru efectuarea unor munci sunt, de fapt, considerate parte din familie”.