7 lucruri pe care oamenii de succes nu le fac niciodată

  • 15 feb. 2017, 16:43
  • 930

Succesul, această „utopie” după care alergăm cu toții. Nimeni nu ne poate oferi rețeta obținerii lui, dar totuși, vedem atâția oameni pe care îi putem considera cu ușurință de succes, realizați. 

Ce însemnă însă a fi un om de succes? Cum se comportă unul? Cei de la inc.com au analizat comportamentul mai multor profesioniști și au descoperit câteva obiceiuri pe care ei nu le fac niciodată:

1. Oamenii de succes nu se contrazic niciodată pe subiecte de „nimic”

Nu îți irosi energia pe susținerea unor puncte de vedere care, până la urmă, nu te afectează. Nimeni nu face asta. Oamenii cu adevărat de succes își apără doar convingerile legate de propria persoană, care îi afectează.

Provocare: care este credința la care ții foarte mult, dar ai putea să o cataloghezi ca fiind nesemnificativă, în contextul prezentat mai sus? O poți lăsa în urmă?

2. Oamenii de succes refuză să renunțe

Probabil ai mai auzit asta: „Dacă vrei să ai succes, nu renunța, indiferent câte obstacole întâlnești”.

Provocare: adu-ți aminte când a fost ultima oară când ai făcut „de mântuială” ceva important și te-ai acoperit de scuze? Mai ai de gând să faci asta?

3. Oamenii de succes nu își trădează valorile și principiile

Ai altceva mai de preț decât valorile și principiile? Poate că ai multe credințe „ne-negociabile”. Dar cele de bază sunt sfinte și nu se încalcă în niciun context. Provocare: îți știi valorile? Crezi că cei din jurul tău, cu care lucrezi și interacționezi zi de zi, le știu? Le sunt evidente?

4. Oamenii de succes nu își trădează niciodată prietenii și familia

Imaginează-ți un om de succes precum „Nașul”. Ai văzut cât de importantă este pentru el familia? Dacă nici cu aceștia nu poți construi o relație de încredere, atunci cu cine?

5. Oamenii de succes nu își pierd niciodată din vedere scopurile

Să îți identifici și să îți urmărești scopurile reprezintă diferența dintre a „învârti roțile degeaba” sau a merge undeva.

Provocare: Spune cu voce tare care îți sunt obiectivele. Ai făcut ceva astăzi pentru a le atinge?

6. Oamenii de succes refuză să își „trădeze” sănătatea

Un alt aspect care nu se poate negocia. Nimeni nu este nemuritor așa că sănătatea trebuie să fie pusă pe primul plan, mai presus chiar și decât deadline-urile șefilor.

7. Oamenii de succes nu se lasă dominați și agresați

Cu toții avem de-a face cu astfel de personaje, la birou și în viața personală. Cel mai bine este să îi eviți și chiar să îi avertizezi și pe alții, din cercul de colegi sau de cunoștințe să procedeze la fel. A avea de-a face cu ei reprezintă o risipă de timp și de energie, lucru total neproductiv pentru oamenii de succes, precum te consideri. I-ai identificat care sunt?