6 metode sa fii pe placul tuturor la job. O sa fii in centrul atentiei!

  • 18 ian. 2018, 13:25
  • 1 554
  • 1

Nu exageram cand spunem ca petrecem mai mult timp in compania colegilor decat a familiei. De aceea, este crucial sa fii pe placul tuturor la job si, daca se poate, sentimentele sa fie reciproce. Altfel, este destul de neplacut sa stai la serviciu peste opt ore pe zi, in prezenta unor oameni care se uita circumspect la tine si sunt gata se te taxeze la fiecare greseala.

Stim din proprie experienta ca ne atasam de persoane care ne fac sa ne simtim bine, atunci cand sunt in prezenta noastra. De ce nu am folosi ce am invatat si in relatia cu colegii? Poti sa fii pe placul tuturor la job, scriu cei de la popsugar.com, daca incepi de astazi sa fii mai empatica, mai sociabila, dar in acelasi timp mai serioasa cand vine vorba despre deadline-uri, atributii si, in general, despre responsabilitatile din fisa postului.

Fa ce-ai spus ca faci si cand ai spus ca faci

Daca nu iti respecti promisiunile legate de job, risti sa decazi in ochii colegilor. Cu atat mai mult daca activitatea lor depinde de a ta, iar tu ii tii pe loc. In timp, le creezi stres, frustrari si te vor rasplati cu antipatii. Daca esti serioasa din punct de vedere profesional, vei castiga aprecieri si increderea coordonatorilor, a colegilor si a altor persoane cu care interactionezi. In plus, conteaza sa stie ca pot conta pe tine.

Fii prietenoasa

Intereseaza-te ce fac colegii tai in timpul liber, dar respecta-le intimitatea. Nu ii lua pur si simplu la intrebari ca sa afli cu ce se ocupa si alte detalii de familie. Mai degraba, retine aspecte importante din viata oamenilor cu care lucrezi si arata-te interesata de evolutia evenimentelor cu care se confrunta acestia. Dimineata, in loc sa spui buna dimineata sec, intampina-ti colega cu un buna dimineata (prietenos), cum a fost la sedinta cu parintii de aseara?, de exemplu. Arata-le celor cu care lucrezi ca iti amintesti si ca iti pasa.

Adopta o atitudine pozitiva, dar nu exagera

Oamenii prefera sa aiba in jurul lor persoane vesele, care gasesc solutii pentru probleme si care nu se dau inapoi de la provocari. Insa nu sunt agreati cei care debordeaza de optimism, care spun cate un citat motivational dupa fiecare task indeplinit. Fii vesela, fa glume decente si incearca sa-ti faci ziua de lucru mai usoara si plina de bunadispozitie. Colegii te vor vrea in preajma lor.

Apreciaza-le munca

Daca vrei sa te faci placuta colegilor, fa-i sa se simta importanti pentru ce stiu si pentru ce sunt in echipa de lucru. Arata-le ca ii respecti, ca le recunosti abilitatile, competentele, si nu-i lingusi. E foarte important sa le tii minte numele, mai ales ale celor cu care interactionezi.

Nu arunca vina cand gresesti

Daca ai facut o eroare la serviciu si ti-e teama de consecinte, nu incerca sa dai vina pe altcineva, ca sa scapi. Cand se va afla adevarul, nu vei mai putea recastiga increderea celor din jur asa de usor. Si nu da vina pe nimeni, chiar daca ai tot dreptul s-o faci. De asemenea, incearca sa nu presari intrigi in atmosfera si asa stresanta de la job. Cei care cauta cu tot dinadinsul sa condimenteze zilele incarcate de la serviciu nu sunt pe lista colegilor preferati.

Sa fii pe placul tuturor la job, ofera-ti ajutorul

Nu astepta sa ti se solicite ajutorul. Daca ai terminat treaba sau ai un program mai lejer decat altii, nu ezita sa iti ajuti colegii, in mod voluntar. Totusi, e bine sa nu exagerezi cu bunavointa, pentru ca gestul tau ar putea parea suspect.