5 trăsături și obiceiuri ale persoanelor cu un IQ peste medie. Câte bifezi și tu?

  • 28 sept. 2017, 12:15
  • 628

Deși este dificil să incluzi oamenii inteligenți într-un șablon, s-a descoperit că aceștia au câteva trăsături și obiceiuri comune, unele dintre ele neașteptate.

Când ne imaginăm o persoană foarte inteligentă, multora dintre noi ne apare în față un personaj cu ochelari cu lentile groase cât fundul de borcan și cărând mereu un vraf de cărți în mână. Ei bine, în realitate lucrurile nu stau chiar așa, iar personalitățile de succes sunt dovada perfectă că mințile strălucite nu sunt mereu tocilarii pe care îi vedem în filmele americane. Iată ce au în comun persoanele cu un IQ peste medie, conform cercetătorilor:

1.Sunt fumători 

Oamenii cu un IQ peste mediu sunt adesea fumători. Nu există neapărat o regulă în acest sens, însă datele arată că majoritatea oamenilor foarte inteligenți sunt și fumători. De altfel, multe personalități care au făcut descoperiri importante au fost fumătoare. Albert Einstein e doar unul dintre exemplele în acest sens.

Desigur, în prezent obiceiurile s-au schimbat puțin, pentru că există noi dispozitive cu tutun, așa cum sunt IQOS, însă rămâne în continuare un obicei comun al multor oameni inteligenți, spun unele statistici. 

2.  Au ordinea lor în dezordine

Persoanele foarte inteligente și creative au propriul lor sistem de ordonare a lucrurilor și adesea trăiesc în spații care par a fi aglomerate și total dezorganizate. Se pare că oamenii foarte deștepți nu sunt prea preocupați de ordonarea lucrurilor și nici nu fac prea des ordine în casă. Ei știu exact unde să găsească lucrurile pe care le caută, urmând propriile reguli.

Așadar, dacă și tu în adolescență erai mereu bătut la cap de părinți să-ți faci ordine în cameră, le poți da în sfârșit un argument alor tăi pentru dezordinea generală din camera ta. 

3. Sunt „păsări de noapte”

Se pare că oamenii inteligenți preferă să lucreze în timpul nopții. Exemple în sensul acesta sunt multe, de la Winston Churchill și Charles Darwin până la Barack Obama. Dacă te numeri și tu printre persoanele care se concentrează mai bine după apusul soarelui, ai mai multe motive să fii relaxat și chiar să te mândrești cu asta. 

4. Înjură

Iată un alt aspect surpinzător, care nu te așteptai să-i caracterizeze pe oamenii inteligenți. Se pare că oamenii inteligenți nu se abțin când simt nevoia să rostească niște cuvinte considerate vulgare. Mai multe cercetări au arătat că există o relație între descărcarea nervilor prin înjurături și nivelul IQ-ului, inclusiv un studiu realizat recent

Desigur, oricâte studii s-ar face în privința asta, cel mai bine este să te abții când te afli într-un context profesional. Chiar dacă folosești argumentul cu IQ-ul ridicat, tot ca un paria vei fi privit.

5. Sunt stângaci 

Mulți copii stângaci au fost corectați de părinți și de învățători în primii ani de școală și li s-a impus să scrie cu dreapta. Ba chiar însuși cuvântul „stângaci” are în limba română o conotație negativă și este folosit adesea pentru a desemna neîndemânarea. Iată că studiile le-au făcut în sfârșit dreptate celor care folosesc mai des mâna stângă și au demonstrat că oamenii cu un IQ ridicat sunt adesea stângaci. 

Printre personalitățile care scriau cu mâna stângă se numără Albert Einstein, Isaac Newton, Benjamin Franklin sau Charles Darwin. 

În final nu trebuie să înțelegem că oamenii inteligenți adorm târziu cu o țigară în mână într-o cameră în care domnește haosul, ci doar că sunt unele aspecte total neașteptate care îi leagă.