5 moduri prin care esecurile iti pot imbunatati cariera

  • 29 aug. 2018, 16:58
  • 852

1.Esecul poate fi o oportunitate

Dupa cum se spune, atunci cand o usa se inchide, o alta se deschide. Cand esuezi, poate fi o oportunitate ascunda. Cateodata, devii atat de pierdut in preocuparile zilnice, incat este simplu sa uiti ce te motiveaza in cariera sau ce iti place sa faci mai mult. Dupa un esec, este timpul perfect sa privesti asupra carierei tale, sa iti dai seama unde te afli si sa iti stabilesti obiectivele finale. Daca nu muncesti in directia care trebuie, esecul te poate ajuta sa gasesti noi oportunitati, care ar putea fi mai bine aliniate cu locul in care iti doresti sa ajungi.

2.Esecul te scoate din rutina

Urmand un plan, este un lucru bun. Urmand o rutina, nu este deloc. Deseori, acest lucru se intampla atunci cand esti intr-o rutina din care nu poti iesi, in care nu poti performa. Acesta este momentul cand greseala ocupa acel nivel de esec. Esecul te poate elibera din acea rutina si te poate aduce in momentul prezent.

Esecul este jignitor, dar nu este neaparat un lucru rau. Daca te afli intr-o rutina, esecul te poate transforma. Poti deveni mult mai atent in zielele si saptamanile ce urmeaza. Simplu spus, esecul te poate readuce in forma, ceea ce va face din tine un angajat mai bun si mai eficient. In cele din urma, asta te va ajuta in cariera.

3.Esecul este un catalizator pentru schimbare

Esecul este cel mai clar semn ca ceea ce faci nu este ceea ce trebuie si ca il faci gresit. Asta iti ofera oportunitatea de a te evalua sincer, de a observa ce nu merge si foloseste acest lucru ca pe un catalizator pentru schimbare. Ce poti schimba pentru a reduce sansa de a esua inca o data?

Poate fi un obicei negativ care te trage inapoi. Esecul este atunci cand realizezi ca trebuie sa elimini ceva din viata ta. Esecul poate fi un semn ca trebuie sa schimbi ceva fundamental, cum ar fi domeniul in care lucrezi sau tipurile de roluri pe care le ai la locul de munca. Oricum, esecul iti poate atrage atentia asupra ceea ce trebuie schimbat.

Constientizeaza ca o schimbare necesara este primul pas pe care trebuie sa il faci. Ce anume trebuie sa schimbi pentru a avea succes? Inarmeaza-te cu aceste informatii, poti incepe sa faci mici pasi necesari pentru a lua o decizie durabila si reala, care iti poate ajuta cariera.

4.Evita greselile viitoare

Esecul se opreste aici, daca inveti din greselile tale. Daca continui sa faci aceleasi greseli la nesfarsit, atunci sigur nu inveti din erorile tale.

Odata ce ai avut sansa sa iti revii dupa un esec, evalueaza sincer ce a mers prost si ce ai putea face diferit. Daca, intr-adevar, consideri o lecție eșecul tau, atunci te-ai putea proteja de viitoarele esecuri. Nu vei ajunge niciodata intr-un punct in care sa nu faci greseli, dar ideea este de a face in permanenta greseli noi si diferite, de pe urma carora poți continua sa inveți. In timp, vei invata sa devii mai puternic. Dorinta de a invata este o trasatura comuna a celor mai multi oameni de succes.

5.Esecul te face mai modest

Cand experimentezi succesul si ascendenta in cariera ta, incepi sa crezi ca esti invincibil. Acest lucru iti poate distorsiona simtul realitatii. S-ar putea sa incepi sa crezi ca regulile nu se aplica la tine sau ca nu poti esua. Din pacate, aceasta lipsa de esec iti poate aduce batai de cap.

Esecul are efect dureros uneori, dar in cele din urma pozitiv, de a te tine modest in cariera. Cand ai parte si de esecuri, apreciezi mai mult succesul. Astfel, esecul te poate face sa iti doresti mai mult. Vei ramane motivat si focusat sa afli mai multe si sa te performezi in timp. Ca bonus, ramai modest, probabil vei fi o persoana mai placuta, dar cu siguranta, asta nu iti poate afecta cariera.