20 de sfaturi și trucuri care te pot ține motivat în timp ce-ți atingi obiectivele

  • 28 feb. 2017, 11:24
  • 966

Ai deja proiectat planul tau de cariera si stii exact ce vrei sa realizezi? Dupa un timp poate deveni obositor drumul spre obiectivele stabilite si poti esua in cazul in care nu reusesti sa te mentii entuziasmat. Citeste in continuare 20 de sfaturi si trucuri care te pot ajuta sa ramai motivat in timp ce lupti pentru a-ti atinge obiectivele.

Uneori pentru a avea parte de o cariera de succes ai nevoie de mai multa motivatie decat crezi. Urmatoarele puncte te pot ajuta sa iesi din momentele in care crezi ca nu esti suficient de motivat sau risti sa ai parte de esec, potrivit Entrepreneur.

1. Aminteste-ti lucrurile pozitive

Daca ai dubii inainte de a incerca sa atingi un nou obiectiv, gandeste-te la ce ai facut in trecut si esti mandru de acel lucru. Bazeaza-te pe sentimentele acelor amintiri si vei reusi sa scapi de acele dubii.

2. Priveste in ansamblu

Poti ramane blocat cu usurinta la un moment dat din cauza constragerilor si datelor limita. Inainte de a incepe o noua zi de munca, aminteste-ti obiectivul principal, scrie-l pe o foaie si pleaseaza-l in spatiul de munca, astfel vei vedea mereu spre ce te indrepti.

3. Seteaza un sistem de recompense

Ar trebui sa-ti promiti ca vei face ceea ce-ti place dupa ce vei termina de realizat un lucru mai greu sau mai stresant de pe lista pe care o ai. Si daca tot ai terminat, nu trebuie sa te opresti, iti poti utiliza acea motivatie si energie pentru a aborda urmatorul lucru.

4. Imparte sarcina in bucati

Stabileste-ti obiectivul in mai multe etape, in loc sa ai doar un singur proiect gigant. Asftel poti bifa lucrurile pe care le-ai terminat si sa fii motivat sa treci la urmatoarele pana ajungi la final.

5. Noteaza sarcinele pe care trebuie sa le faci in viitor

Scrie cateva mesaje pozitive care te-ar putea ajuta sa te motivezi pe viitor. Noteaza acele lucruri de care esti mandru ca le-ai realizat si te pot ajuta sa depasesti unele constrangeri care pot aparea in decursul carierei.

6. Aminteste-ti in primul rand de ce vrei sa atingi acest obiectiv

Fa-ti o lista cu toate motivele care sa arate de ce acest obiectiv este important pentru tine si nu uita sa le recitesti din cand in cand.

7. Sa ai o persoana de incredere langa tine

Gaseste un prieten sau un coleg care gandeste la fel ca tine si incearca sa atinga si el un obiectiv. Atunci cand motivatia ta se “clatina” apeleaza la acea persoana pentru a-ti da un impuls de incredre si la fel, poti sa o ajuti cand are aceeasi problema.

8. Creeaza un spatiu de lucru productiv

Nu vei fi motivat suficient daca vei avea un spatiu de lucru nepotrivit. Amenajeaza locul in care iti petreci cea mai mare parte a zilei asa incat sa te simti bine si sa-ti placa sa muncesti acolo.

9. Confrunta-ti temerile

Singura modalitate de a indeparta energia negativa este confruntarea acesteia cu capul in sus. Noteaza toate obstacolele care pot aparea in decursul muncii tale si dupa ce le vei vedea in mod clar, nu vor mai avea aceeasi putere asupra ta si vei putea dezvolta strategii pentru combaterea acestora.

10. Foloseste timpul pe care il ai cu intelepciune

Inainte de a incheia ziua, scrie o lista cu ce trebuie sa faci dimineata urmatoare, astfel, iti vei incepe ziua mai sigur si mai simplu.

11. Deschide o carte

Petrece o parte din timpul liber citind. O carte iti poate oferi o idee noua la care poate nu te asteptai si te poate inspira, de asemenea, nu uita ca poate fi un moment potrivit pentru relaxare. Exista sute de carti inspirationale care te pot ajuta sa ramai motivat pe tot parcursul carierei tale.

12. Fii un bun mentor

Fii deschis sa ajuti oamenii din companie si sa cunosti diferite societati profesionale. Daca ajuti pe altcineva sa-si atinga obiectivele, vei vedea cat de greu muncesc si altii pentru visele lor si astfel poti ramane motivat sa ajungi in punctul in care iti doresti.

13. Nu uita ca toti mai facem si greseli

De cele mai multe ori oamenii isi pierd motivatia atunci cand gresesc. Acumulezi experienta si inveti din greseli. Nu lasa un esec sa te opreasca din drum.

14. Niciodata nu-i tarziu pentru o noua incercare

Adesea, oamenii isi seteaza obiectivele la inceputul anului sau la inceputul unui noi sezon, dar poti incepe ori de cate ori iti doresti, nu ai nevoie neaparat de o zi mai speciala.

15. Alatura-te unei organizatii profesionale

In organizatiile profesionale poti intalni oameni ca tine, care lucreaza, de asemenea, pentru atingerea unor obiective. Acesti oameni te pot motiva si te pot ajuta daca iti vei impartasi ideile si vei face schimb de experiente.

16. Gaseste cate un lucru bun in fiecare zi

La sfarsitul fiecarei zile, tine minte un lucru pozitiv care ti s-a intamplat si care te poate ajuta a doua zi, in cazul in care nu va fi la fel de reusita.

17. Nu cauta perfectiunea

Nu vei reusi sa ramai motivat daca iti vei dori ceva imposibil de realizat. Nu lasa perfectionismul sa stea in calea unui progres real.

18. Priveste culorile care inspira creativitate

Culorile portocoliu si verde pot stimula o energie creativa. Decoreaza biroul in culori potrivite pentru a te simti confortabil in spatiul de munca.

19. Evita negativismul

Ai pe cineva la birou care se plange in continuu? Schimba subiectul si vorbeste despre ceva mai optimist. Fa tot posibilul sa eviti sursele negative din jurul tau, nu ajuta la nimic.

20. Nu uita sa razi

Petrece cateva minute pentru a viziona un video amuzant sau impartaseste o gluma buna cu un prieten. Rasetele iti dau o stare de spirit mai buna si iti pot oferi un impuls de energie.