10 moduri în care poţi creşte productivitatea la locul de muncă

  • 17 feb. 2017, 17:14
  • 711

Creativitatea şi programul de la 9 la 18 nu merg întotdeauna mâna în mâna. Însă unele companii au făcut câteva schimbări pentru ca angajaţii să aibă un mediu proprice pentru a veni cu idei noi şi inovatoare.

Oamenii sunt inovativi şi talentaţi, dar au nevoie de anumite condiţii pentru ca productivitatea lor să crească, iar ideile inovatoare să iasă la iveală.

Iar managerii încep să îşi dea seama de acest lucru, aşa că acţionează în consecinţă.

Unele companii au creat zone de relaxare la birou, unde angajaţii pot juca ping-pong ori biliard, sau îşi încurajează angajaţii să înveţe noi abilităţi.

The Guardian a realizat o listă cu 10 moduri în care poate fi crescută productivitatea la locul de muncă:

Inspiraţie. Potrivit unui studiu recent, 81% dintre şefii din Marea Britanie cred că un mediu de lucru creativ e important pentru angajaţii lor, în timp ce 64% dintre manageri au precizat că abilităţile de creaţie ale unui candidat contează foarte mult la interviul de angajare.

Loc. La agenţia Independents United, angajaţii stau la alt birou în fiecare zi. În acest fel interacţionează cu toţi colegii, învaţă de la fiecare câte ceva şi au ocazia să îşi împărtăşească ideile.

Natură. În birourile în care există plante sau alte elemente din natură, creativitatea creşte cu 15%, iar productivitatea cu 5%, potrivit studiului Human Spaces realizat de echipa condusă de psihologul Cary Cooper.

Împarte. Cei 4.500 de angajaţi ai companiei britanice Grant Thornton şi-au împărtăşit ideile despre cum pot îmbunătăţi mediul de lucru pe o platformă online.

Muzică. Cântecele favorite îţi dau o stare de bine, iar acest lucru creşte productivitatea. Un raport realizat de site-ul Totaljobs arată că 79% dintre cei intervievaţi au avut rezultate mai bune la job atunci când au ascultat muzică.

Receptivi. Managerii mai au de lucrat la acest aspect, căci doar 57% dintre şefii companiilor din Marea Britanie sunt receptivi la idei noi.

Engagement. Companiile în care angajaţii interacţionează mult unii cu alţii au parte de o creştere de 30% a productivităţii, iar performanţă angajaţilor e mai mare cu 36%.

Hrană pentru creier. Firma de software Pivotal organizează periodic sesiuni de de dezbateri pe teme diverse, în cadrul cărora angajaţii sunt încurajaţi să colaboreze şi să comunice.

Spaţiu. Cel mai mare grad de inovaţie se regăseşte în companiile care oferă fel de fel de spaţii de lucru pentru angajaţi, de la săli de conferinţă la locuri speciale pentru băut cafea ori locuri în aer liber.

Impact. Creativitatea e crucială pentru impulsionarea creşterii economice, cred 80% dintre persoanele care au participat la un studiu realizat de Adobe.