10 acțiuni pentru succes personal

  • 8 ian. 2019, 10:33
  • 1 617

Cu totii ne dorim succes, indiferent cum definim succesul. Poate ca vrei sa traiesti o viata cu sens, sau sa ai o cariera de succes, sau sa te bucuri de fiecare clipa a vietii tale…. Indiferent ce inseamna pentru tine a avea succes, exista niste actiuni specifice care te vor conduce catre visul tau. Te invit sa le citesti si sa le aplici pe acelea cu care rezonezi.

1. Actiunile noastre sunt o marturie a gandurilor noastre.
Dale Carnegie a declarat odata ca „Nu este vorba despre ce ai sau cine esti sau de unde esti, ce te face fericit sau nefericit. Este vorba despre ceea ce crezi tu despre aceste lucruri.” Succesul nu se obtine fara efort, insa munca nu este suficienta. Gandeste pozitiv, vizualizeaza o cale sanatoasa spre succes si urmeaza-o cu actiuni care sa se alinieze cu valorile tale personale.

2. Conteaza sa faci ceea ce iti place.
Facand ceea ce iti place cu adevarat, va aduce implinire si semnificatie vietii tale. In timp ce multi oameni se refera la modele de succes predefinite de catre colegii lor, sau chiar rudele lor, este mult mai important sa evaluezi care este modelul tau personal de obtinere a succesului. In majoritatea cazurilor, sa descoperi ce te face sa stralucesti este mai important decat sa te simti nefericit facand ceva ce societatea defineste ca fiind de succes.

3. Focusul este un factor important pentru succes. 
Intr-o lume de reclame, oportunitati promitatoare, aplicatii captivante, distractia este doar la un click distanta. Sa te retragi de la toate aceste lucruri si sa te conectezi cu obiectivele tale este esential pentru a obtine rezultate mai bune. Daca vei petrece cateva minute in fiecare dimineata vizualizand telul tau si stabilind o directie de actiune pentru obtinerea lui, va determina o scadere a puterii factorilor de distragere a atentiei tale de la calea pe care ti-o doresti. Cum spunea Zig Ziglar Lipsa directiei, nu lipsa timpului, este problema. Cu toti avem doar 24 de ore. Asa ca indreapta-ti mai mult atentia spre obtinerea lucrurilor pe care ti le doresti!

4. Succesul este aproape sinonim cu multa munca.
Sa fii la locul potrivit in momentul potrivit nu este intotdeauna o coincidenta. Cu cat muncesti mai mult cu atat exista mai multe sanse sa te afli in locul potrivit. In timp ce aceasta declaratie nu poate fi dovedita, la fel ca si karma, totusi exista un motiv pentru care toti oamenii de succes o spun, corect? Seneca a scris odata, norocul este ce se intampla cand pregatirea intalneste oportunitatea. Hemingway a afirmat „este mai bine sa fii norocos, dar atunci cand norocul vine nu trebuie sa te gaseasca nepregatit.” Chiar si recent, actorul Ashton Kutcher a spus „oportunitatea seamana mult cu munca sustinuta”.

5. „Toata lumea comunica, putini stabilim relatii”
John Maxwell, autor de bestseller-uri nenumarate, a scris o carte intitulata „Toti comunicam, dar putini stabilim relatii”. Aceasta carte explica faptul ca cei mai de succes oameni din lume sunt comunicatori excelenti: oameni care nu numai ca isi transmit mesajele si ideile dar care creeaza o conexiune. Secretul conexiunii este interesul autentic pentru ceilalti, simplificarea mesajului, inspirarea oamenilor si urmatul unui stil de viata concordant cu ceea ce comunici. Cartea este o harta pentru relatii de succes, ce merita citita.

6. Vor exista intotdeauna zile mai putin bune. Depaseste-le!
Chiar si cei mai de succes oameni au zile proaste, dar doar oamenii de succes le pot depasi. Daca ziua ta se indreapta spre declin, indeparteaza-te de situatia care a creat acest lucru si incearca in mod calm sa gasesti solutii optime pentru a rezolva problema. Daca iti stabilesti si iti creezi acest obicei, nu numai ca vei avea beneficii pentru sanatate, dar va fi o oportunitate pentru a contextualiza luptele tale interioare si efortul depus, care iti va permite sa avansezi si sa depasesti zilele mai putin bune.

7. Comportamentele pozitive aduc rezultate excelente
Sa copiezi nu este singura forma de imitatie. Daca observi cu atentie oameni de succes, poti culege informatii valoroase si poti construi plecand de la acest lucru. Petrece o saptamana observand oameni pe care ii admiri. Imita-i pe cei care au succes, imbunatatind chiar procesele lor si actiunile acestora. Nu copia intocmai, dar observa si creeaza propria ta solutie prin luarea unor decizii bine gandite.

8. Daca nu te iubesti si nu te accepti, nu vei avea succes
Nu lasa teama sau dubiile sa te tina pe loc. Nu exista „este prea tarziu” si cu siguranta poti face tot ce iti propui. Marianne Williamson a spus: „Frica noastră cea mai profundă nu este faptul ca suntem inadaptati. Frica cea mai mare este de fapt ca suntem peste masura de puternici. Este „lumina” noastra cea care ne sperie, nu partea noastra intunecata. Ne intrebam pe noi insine: „cine sunt eu pentru a fi genial, superb, talentat, fabulos?”. De fapt, cine esti tu pentru a nu fi toate aceste lucruri? Tu esti un copil al lui Dumnezeu. Daca nu dai tot ce ai mai bun nu esti de nici un folos lumii. Nu este nimic bun in a te subestima si a te resemna cu putin, doar pentru a nu face pe cineva sa se simta inconfortabil langa tine. Toti suntem meniti sa stralucim, asa cum o fac si copiii. Ne-am nascut pentru a manifesta gloria divina pe care ne-a daruit-o Dumnezeu. Si aceasta nu este doar in unii dintre noi, este in toti si in toate. Si pe masura ce lasam lumina din noi sa straluceasca, in mod inconstient le oferim si altora oportunitatea sa faca la fel. Pe masura ce ne eliberam de propriile noastre temeri, prezenta noastra in mod automat, ii elibereaza si pe altii.” . Asadar, creste-ti stima de sine pentru a avea succes!

9. Succesul este o calatorie fara sfarsit
Arthur Ash a spus odata, „Succesul este o calatorie, nu o destinatie. A actiona este mai important decat rezultatul.” Un succes mare vine natural daca percepi viata ca pe o aventura, o experienta plina de momente de succes si lectii de viata. In timp este important sa te focusezi pe obiectivele tale, acorda-ti un moment pentru a aprecia evolutia zilnica, pentru ca totul face parte dintr-o calatorie continua. Daca te adaptezi si te dezvolti constant, totul va fi bine.

10. Inconjoara-te de oameni de succes
Succesul necesita timp. Petrece acel timp urmandu-ti visurile si inconjoara-te de oameni care au cunoscut deja succesul. Nu te ingrijora, ai ceva semnificativ de oferit acelor oameni: timp, energie si entuziasm. Daca te prezinti incarcat de energie pozitiva si o vointa de a deveni valoros, oamenii de succes vor fi de acord sa iti impartaseasca din ideile si cunostintele lor si sa iti creeze legaturi cu persoanele potrivite. Acest lucru este nepretuit. Lasa-ti egoul deoparte si permite-ti sa inveti de la altii.