Studenții din capitală ar putea începe orele mai târziu

  • 15 oct. 2018, 16:10
  • 1 517

Angajații Primăriei capitalei ar urma să vină mai târziu la muncă. La fel și peste 60 de mii de studenți ai universităților din capitală ar putea începe orele de studii de la ora 09:00. Inițiativa vine din partea primarului interimar, Ruslan Codrenu, care-și propune în acest sens să fluidizeze traficul rutier în orele de vârf.

La moment 728 de angajați din 7 întreprinderi au început un grafic diferențiat de începere a orelor de muncă cu 30 de minute.

„Este o primă etapă, înțelegem că este o picătură în mare, dar vreau să le mulțumesc colectivelor care au acceptat să pilotăm acest lucru”, a menționat Codreanu.

În acest sens, primarul interimar al capitalei a dispus crearea unui demers către rectorii universităților din capitală pentru ca cei 60 de mii se studenți să înceapă orele se studii mai târziu, fie la 08:30 sau 09:00.

De asemenea, se analizează, la nivel de Primărie, dacă se acceptă ca angajații să înceapă ziua de muncă de la 08:30 până la 17:30.

„Va fi un plus pentru cetățenii care muncesc până la 16:00 ca să vină la Primărie și să se discute anumite întrebări. Eu cred că vom putea degaja un pic situația și nu vom mai avea ambuteiajele matinale”, a declarat Codreanu.