Premierul Pavel Filip anunță reduceri de personal de peste 50% în instituțiile de stat. Pe de altă parte, vor fi majorate salariile

  • 31 aug. 2017, 8:48
  • 871
  • 4

În pofida acestor reduceri, șeful Executivului a remarcat că aceasta va duce la majorarea salariilor funcționarilor. 

„Devenim mai supli. Funcționarii vor ști ce au de făcut, dar vor fi și mai bine plătiți. Se obișnuiește să fim criticați pentru acțiunile noastre. Nu este vorba de o majorare de salarii. Noi vom economisi din resursele care le-a avut Guvernul. În următoarea etapă același lucru vom face și cu agențiile guvernamentale. Obiectivul nostru este ca pentru Guvern să lucreze cei mai buni specialiști”, a conchis Filip. 

De asemenea, în cadrul ședinței de Guvern au fost aprobate Regulamentele de funcţionare a noilor ministere, care stabilesc misiunea, funcţiile, domeniile de activitate şi drepturile acestora, precum şi organizarea activităţii. Prevederile documentelor au fost elaborate în temeiul Hotărârii Guvernului privind aprobarea Structurii-tip a Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea ministerului.

Totodată, Prim-ministrul a reiterat că scopul reformei este fortificarea instituţiilor statului: ”Un stat este puternic atunci când instituţiile sale sunt puternice. Am spus nu o singură dată - visul şi obiectivul meu este ca pentru Guvern să lucreze cei mai buni profesionişti, oamenii care au cele mai bune capacităţi. Numai aşa putem miza în continuare pe o ţară puternică, economic şi social dezvoltată”.

De asemenea, Premierul a solicitat miniştrilor să dispună neîntârziat transferul șoferilor și automobilelor din dotare către Baza auto a Cancelariei de Stat, ca instituţia, la rândul său, să asigure în mod calitativ, uniform și echitabil buna funcționare și deservire cu transport a ministerelor.