PNL promite în programul de Guvernare creştere salarială de 22% pentru funcţionarii publici.

  • 26 aug. 2016, 15:05
  • 873

PNL a adoptat vineri la Liga Aleșilor Locali, cu unanimitate de voturi, o rezoluție prin care susține adoptarea unui Cod de integritate pentru funcțiile publice, o creștere salarială medie de 22% pentru funcționarii publici începând de anul viitor și o lege a salarizării unitare care să nu fie bazată pe calcule "meschine electorale".

"Partidul Național Liberal crede în valorile profesionalismului, meritului și echității și susține o lege a salarizării unitare bazată pe aceste valori și nu pe calcule meschine electorale.

PNL susține adoptarea unui Cod de integritate pentru funcțiile publice, un cod general, care să se refere la toate funcțiile publice — elective sau numite, locale sau naționale — care să privească și regimul conflictelor de interese și se referă la îndeplinirea cu integritate a unei funcții publice", se arată în rezoluție, potrivit Agerpres.

Prin acest document, liberalii își asumă că vor prelua în programul de guvernare următoarele măsuri: descentralizarea cu asigurarea resurselor financiare pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, atribuțiile administrației locale pentru sprijinul mediului economic local, salarizarea funcționarilor publici cu o creștere medie de 22% începând cu anul 2017, statutul aleșilor locali, Codul incompatibilităților, salarizarea aleșilor locali și simplificarea procedurilor pentru creșterea gradului de atragere a fondurilor europene și pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locală. Liberalii susțin că aceste măsuri pot opri "deprofesionalizarea administrației publice".