Numărul de personal al ministerului Finanțelor se va reduce de la 540 la 298 unități

  • 10 sept. 2017, 11:54
  • 1 455
  • 4

Documentul include prevederi privind organizarea și funcțonarea ministerului Finanțelor, structura aparatului central, organigrama aparatului central și precum și lista trezoreriilor regionale.

 În următoarele trei luni va fi elaborată și prezentată pentru aprobare lista organelor administrative, a structurilor publice și a întreprinderilor de stat, unde ministerul Finanțelor este fondator, precum și lista societăților pe acțiuni, unde statul administrează pachetele de acțiuni. În document sunt descrise funcțiile ministerului, precum și funcțiile ministrului, care asigură conducerea structurii. 

Potrivit noii structuri organizatorice, la ministerul Finanțelor activează un secretar general de stat și 4 secretari generali (astăzi ministrul este asistat de 3 adjuncți și un secretar de stat). În locul celor 38 de trezorerii teritoriale, la ministerul Finanțelor va fi organizată activitatea a 4 trezorerii regionale (Nord, Centru, Sud și Chișinău). 

În cadrul ministerului Finanțelor va activa și un colegiu, care va fi format din ministru (președintele colegiului), secretarul general de stat, secretari generali, conducători ai structurilor interne din aparatul central a ministerului, precum și conducători ai structurilor organizaționale, atribuite competențelor organului specializat și alte persoane. 

Componența numerică și personală a colegiului ministerului Finanțelor nu poate depăși 15 persoane, unde pot fi incluși reprezentanți ai altor organe publice centrale, cercuri științifice, cercuri de afaceri și societatea civilă