Năstase vrea să înceapă ziua de lucru de la ora 7

  • 17 aug. 2019, 8:56
  • 1 581
  • 5

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a propus ca orarul de muncă al bugetarilor să înceapă la ora 07:00 dimineaţa şi s-a lăudat în faţa presei că pleacă la serviciu la 06:30, dar vineri dimineaţă a fost surprins când a ieșit din casă aproape de ora 08:00.

„Vin la serviciu la şase şi jumătate, astfel încât la şapte deja să nu am o problemă să încep lucrul, cu o cafea sau fără. Aşa am sugerat tuturor, asta, de fapt, a fost propunerea mea”, asta declara ieri ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Vineri dimineaţa, echipa de filmare a unui post TV l-a aştept pe vicepremier la poartă ca să se convingă că pleacă devreme la serviciu. El a ieşit însă din casă la ora 07 şi 43 de minute, ora la care se formează cele mai mari ambuteiaje, fapt recunoscut chiar de Năstase.

Liderul PPDA a urcat rapid în maşină fără măcar să se salute cu jurnaliştii.

Andrei Năstase spune că ideea de a schimba orarul de muncă este susţinută de moldovenii din diasporă, dar nu a precizat dacă s-a consultat şi cu locuitorii Capitalei:

"Am văzut reacţiile societăţii, bune, mai ales ale celor din străinătate, care mi-au confirmat că începerea programului ceva mai devreme este şi benefic sănătăţii."

Amintim că Andrei Năstase a propus ca ziua de lucru să înceapă la ora 7.00, pentru că la această ora se circulă „mai liber” și nu sunt ambuteiaje pe străzile din municipiul Chișinău.

„Vreau să vorbim despre constatarea pe care am făcut-o mai demult. Acum este ora 6.37 dimineața și vin de la Aeroport. De la 7.37 începe infernul de dimineață. Când începe traficul intens. Oamenii merg la serviciu ca să ajungă la ora 8.00. Am o sugestie și mă refer la angajatori, antreprenori și cei care creează locuri de muncă.Dacă nu cumva e bine să facem cum se întâmplă în Germania, Danemarca sau alte țări acolo unde activitățile zilnice încep mai dimineața, mai devreme. Bunăoară, să înceapă lucrul la ora 7.00. Vedeți cât de liber se circulă acum? Acum suntem pe strada Pușkin. Ați văzut bulevardul Ștefan cel Mare… Întreg orașul este liber la ora asta, se circulă liber. Să găsim formule pentru a decongestiona traficul din oraș”, a propus Năstase.