Ministrul Agriculturii, despre fotografia cu merele aruncate pe un câmp

  • 27 nov. 2018, 11:51
  • 3 230
  • 12

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, s-a deplasat la Floreni, Ungheni, pentru a vedea ce s-a întâmplat cu recolta de mere. S-a întâmplat după ce în acest weekend o fotografie a devenit virală pe internet, în care se vede cum merele stau aruncate la pământ, peste care a nins.

Ministru susține că proprietarul producției de mere „nici măcar nu cunoștea faptul că recolta sa a făcut înconjurul internetului”, iar frunctele ar fi fost afectate în proporție de 70% de viermi.

„Producătorul are depozit frigorific, iar merele care au corespuns standardelor au fost deja depozitate. Din cauză că a fost afectată de viermele mărului, 70% din recoltă a fost compromisă și poate fi transmisă doar la procesare. O mare parte dintre mere deja a fost vândută companiilor de procesare”, a scris Ciubuc.

Cât despre fotografie, Ciubuc scrie: „Se pare că fotografia a fost făcută de un cetățean care a dorit să speculeze întâmplarea pentru interese ascunse. Vreau să condamn acțiunile anumitor bloggeri care folosesc poveștile agricultorilor și deformează adevărul pentru capital politic”.