Discuţii cu businessmani: Presiune mai mică pe afaceri

  • 6 feb. 2018, 10:33
  • 840

Proiectul de lege privind reducerea presiunilor asupra mediului de afaceri a fost discutat cu reprezentanții partenerilor de dezvoltare și cu businessmanii.

În cadrul şedinţei conduse de premierul Pavel Filip s-a decis ca versiunea inițială a proiectului să fie modificată. Ministerul Justiției, cu sprijinul Consiliului Economic, a exclus din document mai multe prevederi care generau neclarități.

Astfel, proiectul a fost divizat în două părţi. Prima va conține prevederile stringente, solicitate de mediul de afaceri, iar cea de-a doua parte va viza cadrul instituțional și atribuțiile structurilor de drept, scrie publika.md.

Iniţiativa de a reduce abuzurile faţă de business aparţine Partidului Democrat din Moldova. Pachetul de legi privind modificarea sistemului de sancţionare urmează să fie definitivat şi aprobat de Guvern, după care va fi dezbătut şi în Parlament.

Anul trecut, Guvernul a redus numărul instituțiilor cu funcții de control de la 58 la 18, iar numărul de acte permisive a scăzut cu 60 la sută.