Certificatele de concediu medical vor fi înregistrate pe o platformă digitală

  • 4 sept. 2019, 14:23
  • 649

Certificatele de concediu medical vor fi înregistrate electronic și vor fi transmise prin intermediul unei platforme digitale către CNAS pentru a fi determinată plata pentru incapacitatea temporară de muncă.

Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco în cadrul unui briefing de presă. Totuși, spune șefa de la Sănătate, pacienții vor primi și un certificat pe suport de hârtie pe care îl vor prezenta angajatorilor, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„Indemnizații pentru primele cinci zile de concediu medical în cazul bolilor obișnuite sau în cazul accidentelor nelegate de muncă vor fi calculate și achitate de angajator, însă nu mai mult de 15 zile cumulative pe parcursul unui an calendaristic.Rolul instituțiilor medico-sanitare publice și private este de a introduce datele certificatelor de concediu medical în portalul acestor certificate și de a informa pacienții despre noile reglementări”, a explicat Nemerenco.

Șefa de la Sănătate a precizat că deși încă de la 28 august curent datele din certificatele de concediu medical sunt înregistrate electronic, în portalul online sunt introduse datele din certificatele eliberate de medici din 1 iulie 2019.

Elaborarea portalului a costat 200 000 de lei.