Câți bani a acumulat statul din amenzile aplicate vânzătorilor de flori

  • 13 iun. 2019, 16:18
  • 450

Vânzătorii de flori au primit amenzi în sumă de 91 mii de lei, deoarece nu aveau aparat de casă și control sau desfășurau ilegal activitatea de întreprinzător. Serviciul Fiscal de Stat anunță că amenzile au fost aplicate în perioada „Ultimului sunet” atunci când au instalat posturi fiscale în piețele autorizate de comercializare a florilor din Republica Moldova.

În perioada 30-31 mai 2019, Serviciul Fiscal de Stat susține că a monitorizat activitatea a 16 piețe autorizate de flori vii, mai exact - 67 gherete în care se comercializează flori.

Serviciul Fiscal de Stat precizează că volumul livrărilor înregistrate, conform datelor mașinilor de casă și control, a constituit aproximativ 700 mii de lei, cu 200 mii de lei mai mult față de aceeași perioadă a anului 2018. 

Totodată, inspectorii Serviciului Fiscal de Stat au aplicat amenzi fiscale în sumă de 59 mii de lei și amenzi contravenționale în sumă de 32300 de lei. Aceștia au depistat că, de fapt, comercianții de flori nu utilizau echipamente de casă și control sau activau ilegal, încălcând astfel Codul Fiscal, și, respectiv Codul contravențional.

Serviciul Fiscal de Stat menționează că va continua acțiunile de verificare operativă a subiecților care activează în segmentul respectiv și recomandă comercianților să se conformeze prevederilor legislației în vigoare.