Carnetul de muncă dispare și din actele normative

  • 27 sept. 2017, 8:58
  • 641

Hotărârea de Guvern din 24 decembrie 2007 cu privire la carnetul de muncă va fi abrogată. Asta după ce Parlamentul, în sesiunea parlamentară anterioară, a operat mai multe modificări legislative, prin care au fost excluse normele referitoare la acest act. Prin urmare, începând cu 1 ianuarie 2019, carnetele de muncă nu vor mai fi utilizate. Un proiect de hotărâre cu privire la abrogarea actului emis în 2007 a fost propus pentru consultări publice.

În luna iulie, Parlamentul și-a dat votul pentru eliminarea carnetelor de muncă și instituirea unei platforme unice de raportare online, la care vor fi conectate Serviciul Fiscal de Stat, Casa Națională de Asigurări Sociale și Compania Națională de Asigurări în Medicină. Și asta pentru a exclude dublarea informației prezentate de agenții economici la instituțiile publice.

Inițial, în documentul prin care s-a propus excluderea carnetelor de muncă, era prevăzut ca acest lucru să se întâmple începând cu anul viitor. Ulterior, s-a amânat excluderea carnetelor până în data de 1 ianuarie 2019.