Uber a pierdut 4,5 miliarde de dolari, in 2017

  • 14 feb. 2018, 17:19
  • 1 359
  • 2

Uber Technologies a confirmat miercuri ca anul trecut pierderi sale au crescut pana la 4,5 miliarde de dolari, de la 2,8 miliarde de dolari in 2016, la o cifra de afaceri de 7,4 miliarde de dolari, informeaza Bloomberg, citat de Agerpres.

Uber sustine ca in ultimele trei luni ale anului trecut a reusit sa isi reduca pierderile pana la 1,1 miliarde de dolari, de la 1,46 miliarde de dolari in trimestrul al treilea, la o cifra de afaceri trimestriala de 2,2 miliarde de dolari.

Uber a trecut printr-o perioada dificila in 2017 in conditiile in care fondatorul Travis Kalanick a fost nevoit sa demisioneze din functia de director general in luna iunie pe fondul acuzatiilor de comportament inadecvat la locul de munca. Kalanick a fost inlocuit de Dara Khosrowshahi, care anterior a condus agentia de voiaj online Expedia.

Fiind o companie privata, Uber nu este obligata sa dea publicitatii rezultatele sale, dar comunica in mod regulat anumite informatii financiare. Dara Khosrowshahi vrea sa pregateasca firma pentru o listare la bursa undeva la inceputul anului urmator.

Compania Uber a fost fondata in 2009 in Statele Unite ale Americii. Uber activeaza pe piata din Romania din februarie 2015, in Bucuresti, si s-a extins in 2016 in orasele Cluj, Brasov si Timisoara.