Cât costă o viață confortabilă în orașele din America de Nord și de Sud

  • 31 dec. 2018, 11:11
  • 6 113

Viața de peste ocean, pentru mulți compatrioți de-ai noștri, încă este asociată cu visul american. În primul rând, suntem impresionați de veniturile generoase ale americanilor. Dar ar trebui luat în considerare încă un aspect destul de important - viața confortabilă peste ocean este destul de costisitoare. Deci, cât de mult cheltuie de fapt oamenii din diferite orașe ale Americii? Dacă doriți să aflați acest lucru, rămâneți cu noi. Portalul de știri the-village.ru a aflat cât de mult diferă costurile pentru locuințe, transport și produsele alimentare în unele orașe turistice populare din America.

New York, SUA

Salariul minim în New York este de 13,5 dolari pe oră. În medie, locuitorii metropolei câștigă aproximativ 5.000 de dolari pe lună. Costul chiriei unei locuințe depinde de regiunea orașului. De exemplu, costul chiriei unui apartament în Manhattan începe cu 2500 de dolari pe lună. În Brooklyn, arenda locuințelor costă de trei ori mai ieftin: de la 800 de dolari pe lună pentru un apartament cu o odaie, în funcție de locație. Cheltuielile pentru produsele alimentare, pentru o familie din două persoane, ajung până la aproximativ 600 de dolari pe lună. Un abonament nelimitat la metrou costă 121 dolari pe lună, iar o călătorie cu taxiul va costa aproximativ 25 dolari pentru 10 kilometri.

Los Angeles, SUA

 

Venitul mediu în Los Angeles este de 60.000 de dolari pe an, sau 5.000 de dolari pe lună. Ca și în alte regiuni relativ scumpe, închirierea unui studio în oraș costă aproximativ 2.100 de dolari pe lună, iar a unui apartament cu două odăi - de la 2.600 de dolari. O călătorie cu autobuzul și metroul costă 1,75 dolari. În Los Angeles este dificil de trăit fără o mașină, deoarece transportul public este foarte slab dezvoltat. Cheltuielile pentru produsele alimentare ajung până la aproximativ 300-600 de dolari pe lună pentru o persoană.

Santiago, Chile

 

Venitul mediu al locuitorilor din Santiago variază între 600 și 700 mii de peso chilieni

(aproximativ 900-1000 de dolari). Costul de închiriere sau de cumpărare a imobilului în oraș depinde, în primul rând, de regiune. În medie, costul chiriei unei odăi începe de la 250.000 de peso pe lună (aproximativ 370 de dolari). Chiria unui apartament în întregime - de la 500.000 de peso (aproximativ 750 de dolari). Transportul în Santiago este foarte slab dezvoltat. Orașul are metrouri, autobuze și taxiuri, dar în timpul zilei, tarifele pentru o călătorie se schimbă de câteva ori. În medie, locuitorii din Santiago cheltuiesc pentru transport de la 10 la 100 mii de peso pe lună (15 - 150 de dolari). Cheltuielile pentru produsele alimentare ajung până la 200 - 250 mii de peso (300-400 de dolari) pe lună pentru o familie compusă din două persoane. 

Toronto, Canada

Venitul mediu al locuitorilor din Toronto este de 2000 - 4000 de dolari. Costul mediu al chiriei unei locuințe este de 1000-2000 de dolari. Un apartament în centrul orașului, cu o suprafață de 58 de metri pătrați, va costa 1800 de dolari pe lună. În casele mai vechi, chiria locuințelor este mai ieftină - aproximativ 1.000 de dolari pe lună. Cheltuielile pentru transport ajung până la 400-900 de dolari pe lună pentru o persoană. În ceea ce privește produsele alimentare, locuitorii din Toronto, în special canadienii rezidenți, gătesc rar. Aceștia preferă să cumpere bucate gata preparate sau să mănânce în cafenele. Comandând mâncare gata preparată de la cafenelele mai ieftine, aceștia cheltuiesc aproximativ 30 de dolari canadieni pentru o persoană pe zi. Cei care doresc să economisească, se duc la piața chineză. Acolo prețurile sunt mult mai mici.

Miami, SUA

Venitul mediu al locuitorilor din Miami este de 4.500 de dolari pe lună. Închirierea unui apartament cu o odaie costă aproximativ 1.200 de dolari pe lună. Transportul public din Miami este foarte slab dezvoltat și practic nu există, de aceea, este foarte dificil de călătorit prin oraș fără un automobil personal. Costul alimentării unei mașini este de aproximativ 100 de dolari pe lună. Pentru produsele alimentare, locuitorii din Miami cheltuiesc aproximativ 400-450 de dolari pe lună.

După cum vedem, nivelul de venit al locuitorilor din diferite orașe ale Americii este diferit. De asemenea, diferă și cheltuielile pentru produsele și serviciile standard. Trebuie de luat în considerare și cheltuielile pentru produsele alimentare, transportul public, medicină, educație, chiria locuinței și serviciile comunale.