Cat de importanta este atitudinea in cadrul unui interviu?

  • 17 ian. 2018, 13:24
  • 844

Uneori, prima impresie este cea mai importanta partea a unui interviu pentru job. Inceperea intalnirii cu un comportament gresit poate sa iti saboteze procesul de angajare, inca inainte de a incepe. In cealalta extrema, afisarea unei atitudini pozitive si increzatoare poate fi, in unele cazuri, mai importanta decat experienta de munca. Iata cateva dintre atributele care sunt extrem de importante in cadrul unui interviu:

Increderea

Simpla participare la un interviu aduce de la sine un sentiment de nervozitate si, in unele cazuri, intimidare. Datorita acestor aspecte, persoana intervievata are multe sanse sa nu creeze cea mai buna impresie, desi poate are abilitatile necesare pentru a se incadra in cerintele jobului. In acest caz, este important sa folosesti principiul: „Daca nu esti increzator, prefa-te. Va veni natural, cu timpul.” . Intra in sala de interviu cu privirea ridicata si cu un zambet larg pe fata. Un recrutor este mai inclinat sa aleaga un candidat care incepe interviul cu o strangere de mana puternica si cu un zambet cald, decat pe unul care tremura tot. Daca ai emotii, respira de cateva ori adanc inainte sa intri.

Deschidere

Toti angajatorii cauta sa determine daca tu esti cea mai buna optiune pentru pozitia respectiva. Sunt pregatiti sa iti adreseze o serie de teste pentru a determina daca ai aptitudinile, abilitatile si talentul pentru a indeplini cerintele pe care jobul le prezinta. Este important sa raspunzi la toate intrebarile care ti se adreseaza in timpul unui interviu, pentru a demonstra ca esti deschis si in stare sa faci ceea ce pretinzi ca poti.

Atitudine relaxata

Cei mai buni candidati sunt aceia care intra in sala de interviu cu o atitudine relaxata si optimista. Angajatorii nu cauta persoane care pot raspunde corect la toate intrebarile, ci vor sa gaseasca oameni care sunt in sare sa gestioneze situatiile mai dificile. Dupa cum am mentionat si mai sus, este important sa zambesti, sa fii dispus sa glumesti, in anumite limite, si sa demonstrezi faptul ca un interviu este o chestiune pe care o poti gestiona cu usurinta.

 Mult prea multi candidati se concentreaza in exces pe a insirui tot ceea ce pot face si pierd din vedere ca atitudinea este cea care vinde in final, dupa cum spune orice antreprenor: “in cadrul unui interviu conteaza 20% aptitudinea si 80% atitudinea”.