Acesta este adevăratul motiv pentru care angajaţii buni pleacă

  • 5 apr. 2017, 11:40
  • 967

În momentul în care găseşti un job mai bun decât cel pe care-l ai, primul lucru care pe care vrei să îl faci e să pleci fără să generezi prea multe discuţii. Nu există niciun beneficiu în a oferi explicaţii legate de motivul plecării, aşa că e mai bine să te rezumi doar la "am primit o ofertă de nerefuzat".

Sigur, există o explicaţie mai profundă, dar cel pentru care ai lucrat nu merită întotdeauna să o primească.

Una dintre cele mai mari probleme pe piaţa muncii este zidul care se ridică între ceea ce angajaţii ar vrea să spună şi ceea ce angajatorii suportă să audă. Atunci când lucrezi pentru o companie care nu e interesată de părerea ta, fii sigur că acest lucru va deveni evident. Odată ce ai înţeles că şeful tău nu vrea să te asculte, ce altă variantă ai decât să îţi cauţi alt job?

Oamenii nu se entuziasmează la ideea de a-şi căuta alt loc de muncă; ei încearcă să reziste într-o organizaţie cât de mult pot, încearcă să raţionalizeze uneori comportamentul ostil al şefului sau politici absurde de HR. Ei încearcă să aşeze lucrurile pe o traiectorie corectă.

Dar atunci când sunt "săriţi" sau se simt insultaţi de prea multe ori, ei sunt practic împinşi să caute un alt loc de muncă.

Ce pot face angajatorii? Ei bine, ei pot continua să ignore mesajele venite de la angajaţi şi să îşi asume acest stil de management sau pot să fie mai atenţi la oameni înainte ca aceştia să iasă pe uşă.