Topul în care Chișinăul se află printre cele mai ieftine capitale

  • 31 oct. 2019, 16:25
  • 805

Chişinăul se află în topul celor mai ieftine 10 capitale din lume în ceea ce privește transferul cu taxiul de la aeroport spre centrul oraşului.

Sunt datele unui studiu realizat de echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro.

Potrivit sursei citate, preţurile cele mai mici se regăsesc în Tashkent, capitala Uzbekistanului (2 euro) şi Tunis (3 euro), transmite Publika.md.

Preţul pe care îl vor plăti cei care călătoresc cu taxiul de la Aeroportul Internaţional Chişinău în centrul Capitalei este de 5 euro pentru o cursă de aproximativ 13 kilometri.

Iar oraşul Bucureşti se află pe locul 38 în topul celor mai ieftine curse cu taxiul dintre toate oraşele analizate, iar costul (aproximativ 10 euro) este similar cu cel din alte 9 capitale, printre care Doha, Varsovia sau Tbilisi.

În ceea ce priveşte transferul de la aeroporturile din România, cel mai mare tarif va fi plătit de călatorii care aterizează pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu de lângă Constanţa: circa 17 euro. Iaşi, Timişoara şi Sibiu sunt destinaţiile către care se ajunge cel mai ieftin de la aeroport: aproximativ 4 euro.

Cea mai scumpă călătorie din lume este cea din aeroportul Narita care se află la 71.5 de km de centrul oraşului Tokyo şi costă echivalentul a 200 euro. În Europa, preţul cel mai mare pentru o călătorie cu taxiul până în centrul oraşului îl vor plăti turiştii care zboară către Oslo sau Reykjavik: 100 euro pentru o cursă de aproximativ 50 km. Doar cu 10 euro mai puţin vor plăti cei care zboară către Londra sau Monaco.