Polonia a acordat Moldovei echipamente de protecție în sumă de 121 mii euro

  • 29 iun. 2020, 11:02
  • 417

În Moldova a sosit un convoi de automobile speciale din Polonia, care a oferit un ajutor umanitar în valoare de 121 de mii de euro pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, la ceremonia de transmitere a lotului, Ambasadorul Poloniei în RM, Bartlomiej Zdaniuk, a spus că lotul cuprinde 30 de mii de măşti medicale, 4,8 mii de ecrane de protecţie şi 22 mii de litri de antiseptice.

"Acesta este un semn al colaborării noastre bune cu Moldova şi a dorinţei noastre de a pune umărul în acest moment dificil pentru toată lumea", a spus el, spunând că Guvernul polonez a decis să ajute toate cele şase ţări ale Parteneriatului Estic, care au viitor european.

Potrivit Ambasadorului, nu numai Guvernul polonez a participat la formarea încărcăturii, ci şi organizaţii şi agenţi economici, inclusiv cei care lucrează în Republica Moldova.

Şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a salutat asistenţa Poloniei oferită Moldovei, subliniind că criza i-a afectat pe toţi şi că poate fi depăşită doar prin eforturi comune.

"UE va continua să sprijine Moldova pentru depăşirea crizei şi restabilirea economiei", a dat el asigurări, mulţumind medicilor pentru munca grea şi îndemnându-i pe toţi "să facă tot posibilul pentru a se proteja împotriva coronavirusului, deoarece multe depind de disciplina personală a fiecăruia în lupta împotriva pandemiei".

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a mulţumit Poloniei pentru asistenţa acordată, precizând că aceasta este o confirmare a solidarităţii şi prieteniei adevărate.

"Echipamentul de protecţie este foarte necesar pentru medicii care luptă în prima linie împotriva coronavirusului şi care îşi dau toată forţa pentru tratarea bolnavilor", a spus ea.

Acesta este al doilea lot de ajutor acordat Moldovei de Polonia în perioada pandemiei. În luna mai, Moldova a primit echipamente medicale sub formă de concentratoare de oxigen în valoare de 23,5 mii de euro.