Marea reîntoarcere la birou. Google, Amazon și Golden Sachs își readuc angajații la birou. Cum ajută asta?

  • 7 apr. 2021, 11:36
  • 1 514
  • 2

Fiecare zi din săptămâna trecută a venit cu un anunț din partea unei companii mari care transmitea că urmează să își cheme angajații înapoi la birou. Google, Amazon, Golden Sachs sunt printre giganții care au luat această decizie. Este clar că treptat, „cultura centrată pe birou” va reveni pentru că munca de acasă a dezechilibrat mai mult decât se așteptau stare de bine a angajaților.

Pandemia a venit cu multe lecții, iar companiile se pare că le-au și învățat pe unele din ele și nu mai vor să repete greșelile din ultimul an. Angajatorii vor fi înțelepți și vor promova aceste lecții pentru bunăstarea angajaților, împlinirea, fericirea și performanța angajaților lor. Prin urmare, accentul va fi pe flexibilitate, pe o paletă largă de opțiuni care să motiveze angajații.

Biroul, un pariu bun pentru viitorul muncii

A fi empatic față de nevoile angajaților are un efect pozitiv asupra sănătății mintale și a productivității oamenilor. Și concentrarea asupra imaginii mai generale a experienței de lucru - în interiorul și în afara biroului - este importantă pentru viitorul muncii. Studiile arată că modelele de lucru hibrid implementate odată cu pandemia vor rămâne și după ce aceasta va trece pentru că este un sistem care ajută și încurajează o mai mare flexibilitate. Și, mai mult de atât, a fi împreună la birou are beneficii incontestabile pentru oameni și pentru companii.

„Nu înțelegeți greșit: lucrul de acasă a fost un răspuns pandemic. Nu este ideal pentru afacerea noastră, pentru succesul nostru sau cum vom merge mai departe de aici”, a spus un CEO, potrivit Forbes.com.

Există o mulțime de avantaje dacă lucrezi într-un birou. Toți anii de experiență împreună în clădiri nu au fost întâmplători. Iată motivele pentru care biroul este cea mai bună ecuație de luat în calcul pentru angajați și pentru angajatori.

Cultura companiei

Cultura este unul dintre cele mai importante avantaje competitive pe care o companie le are. Concurenții pot copia strategia sau pot căuta să se infiltreze printre clienți, dar este mult mai greu să copieze cultura companiei. Cultura constituie totalitatea normelor, comportamentelor și sistemelor de credință care influențează performanța. Iar ea poate fi deprinsă cel mai mult de la birou.

Inovația

Când procesul creativ are ca rezultat produse și servicii create cu scopul de a fi comercializate și pentru care oamenii vor plăti, îl numim inovație. Inovația este un proces expansiv și înseamnă informații noi, brainstorming. Presupune lucru împreună, reflecție, testare și realizare de prototipuri prin execuții constante și îmbunătățiri. Nu toate aceste procese necesită interacțiune față în față, dar multe sunt mai bune pentru că sunt față în față. Din acest motiv, inovația poate avea de suferit. Un studiu a arătat că inovația a scăzut cu 7% atunci când oamenii erau nemulțumiți că lucrează de acasă, în contextul în are stimularea și învățarea vin atunci când oamenii sunt împreună.

Retenția angajaților

A fi la birou permite oamenilor să dezvolte relații, iar o mare parte din ecuația valorii angajaților este legătura lor cu colegii talentați. Desigur, oamenii pot să-și cunoască echipele și de la distanță, dar nu la fel de repede și, probabil, nu la fel de profund ca atunci când sunt față în față. În plus, principalul motiv pentru care oamenii decid să rămână într-o companie este că au un prieten bun la serviciu.

În măsura în care relațiile se dezvoltă mai bine în persoană, retenția angajaților este mai ușor de menținut pentru că toții actorii își vor uni eforturile în scop comun pentru binele companiei.

Angajament și dezvoltare

Principalul mod în care oamenii învață este prin a-i privi pe ceilalți. Adesea, nici măcar nu suntem conștienți în mod conștient de această învățare, dar ea se întâmplă constant. A fi în birou ne permite să ascultăm conversațiile care ne ajută să construim cunoștințe informale și să ne întâlnim pentru a face o muncă bună. De asemenea, mersul la birou favorizează dezvoltarea pe măsură ce învățăm cum colegii se descurcă cu provocările și excelează în mediu lor de lucru.

A fi împreună cu ceilalți colegi înseamnă angajament care tinde să stimuleze motivația reciprocă. Cercetările au arătat că oamenii tind să lucreze mai mult atunci când sunt împreună pentru că sunt inspirați în a depune un efort suplimentar.

Performanță și rezultate

Bineînțeles că e posibil să lucrezi de acasă sau de la distanță, dar acest lucru funcționează doar pentru anumite activități și pentru anumite companii. Însă atunci când angajații lucrează la probleme complexe ce necesită rezolvări care trebuie gândite să funcționze pe termen lung, colaborarea față în față ajută mai rapid la găsirea de soluții eficiente.

În concluzie, biroul nu este un panaceu și există beneficii și în a lucra de acasă - flexibilitatea și acceptarea întregului spectru de nevoi de muncă și de viață sunt în partea de sus a listei. Dar biroul este cel mai bun pariu pentru viitorul muncii.