Ion Chicu: Salariile mai multor categorii de bugetari vor fi majorate

  • 2 mar. 2020, 12:28
  • 1 287

Salariile mai multor categorii de bugetari, printre care pedagogi și medici, ar putea fi majorate în a doua jumătate a acestui an. Anunțul a fost făcut de premierul, Ion Chicu, pe pagina sa de Facebook. 

Ion Chicu a explicat că acest lucru este posibil datorită creșterii veniturilor Bugetului Public Național în primele două luni ale anului. 1200 milioane lei. Cam atît constituie creșterea veniturilor Bugetului Public Național în primele două luni ale anului 2020 față de 2019.

Țara acumulează din impozite și taxe zilnic cu circa 30 mln. lei mai mult față de anul trecut. Dacă isteria legată de virus nu ne va face surprize neplăcute pe plan economic regional și mondial, această dinamică a încasărilor bugetare ne va permite să venim pentru partea a 2-a a anului cu o nouă majorare a salariilor pedagogilor, medicilor și altor bugetari, a explicat premierul. 

Mai mult, șeful cabinetului de miniștri spune că ar putea fi lansat un proiect de susținere pentru moldovenii, care revin de peste hotare și se angajează, oficial, în cîmpul muncii. 

„Din 1 iulie ne propunem să creăm cont de depozit bancar pentru fiecare concetățean de-al nostru revenit de peste hotare, care se angajează oficial în cîmpul muncii. Cuantumul subvenționării lunare din partea statului - pînă la 20% din salariul oficial declarat”, a mai scris Ion Chicu. Ultima dată, salariile mai multor categorii de bugetari au fost majorate la 1 ianuarie 2020.