Experții BM au evaluat progresele sistemului de termoficare centralizată

  • 20 sept. 2019, 17:28
  • 704

Progresele înregistrate de "Termoelectrica" S.A. în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea eficienţei sistemului de alimentare centralizată cu energie termică" în Chişinău au fost evaluate pozitiv de către o echipă de experţi ai Băncii Mondiale (BM).

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul întreprinderii, întrevederea cu delegaţia BM a cuprins şedinţe de lucru şi vizite în teren la un şir de obiecte modernizate.

În cadrul discuţiilor, directorul general al "Termoelectrica", Veaceslav Eni, a menţionat că susţinerea Băncii Mondiale a fost una definitorie în momentul reorganizării întreprinderii, care a contribuit semnificativ la dezvoltarea sistemului şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor prestate.

La rândul lor, experţii Băncii Mondiale şi-au exprimat disponibilitatea de a susţine şi în continuare procesul de modernizare a infrastructurii întreprinderii:

"Suntem norocoşi să lucrăm cu astfel de instituţii ca "Termoelectrica". Este într-adevăr un proiect de succes despre care merită de vorbit, pentru că am avut un impact important atât pentru oameni, care într-un final beneficiază de servicii mult mai durabile, cât şi pentru activitatea eficientă a companiei", a menţionat managerul de ţară al BM pentru Moldova, Anna Akhalkatsi.

Proiectul "Îmbunătăţirea Eficienţei SACET" este realizat cu susţinerea Băncii Mondiale pentru îmbunătăţirea calităţii şi siguranţei serviciilor de termoficare furnizate de Termoelectrica şi cuprind un şir de lucrări, precum: reabilitarea reţelelor termice, a principalelor Staţii de Pompare, instalarea PTI-urilor, modernizarea sursei de producere şi altele.