Elon Musk, al cincilea cel mai bogat om al lumii. Cine e primul în top

  • 22 iul. 2020, 8:52
  • 469

Elon Musk, patronul Tesla și Space X, este al cincilea cel mai bogat om al lumii, odată cu triplarea valorii acțiunilor Tesla în acest an.

Astfel, Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume (304 miliarde de dolari), depășind nu numai liderul Toyota, dar și valoarea adunată a Ford, Ferrari, General Motors și BMW la un loc, iar averea lui Musk a trecut de 74 de miliarde de dolari, transmite Știri.md cu referire la b1.ro

Potrivit Forbes, la jumătatea lunii martie Elon Musk se clasa pe locul 31 pe lista miliardarilor, cu o avere netă de puțin sub 25 de miliarde de dolari, iar acum a ajuns pe locul 5.

Patronul Amazon rămâne cel mai bogat om din lume

Jeff Bezos, patronul Amazon, rămâne cel mai bogat om din lume. Doar luni, averea sa a crescut cu 13 miliarde de dolari, fiind cel mai mare salt înregistrat vreodată într-o singură zi, de la înființarea Indexului Miliaradarilor, în 2012, scrie Bloomberg.

Practic, Bezos valorează acum 189,3 miliarde de dolari, în timp ce valoarea Amazon a crescut cu 73% în acest an.

Ce avere are Bill Gates. Pe ce loc se află în topul celor mai bogați oameni din lume

Numărul de miliardari a scăzut semnificativ din cauza pandemiei - și chiar printre cei care se află încă pe listă, mai mult de jumătate au văzut că averea lor scade.

Cu toate acestea, fondatorul Microsoft Bill Gates își păstrează poziția secundă în top, cu o valoare personală estimată de 98 de miliarde de dolari, o creștere de 1,5 miliarde de dolari față de 2019.

Spre exemplu, dacă ar cheltui 1 milion de dolari pe zi, i-ar trebui mai mult de 245 de ani să-și cheltuiască averea.

În urmă cu cinci ani, Bill Gates, filantropul și cofondatorul Microsoft, a avertizat că cel mai mare pericol cu care omenirea se va confrunta nu va fi un război, ci o pandemie. Acesta a cheltuit sute de milioane de dolari pentru a găsi modalități mai rapide de a dezvolta vaccinuri și de a crea sisteme de urmărire a bolilor. El a cerut liderilor mondiali să construiască apărări naționale împotriva noilor boli infecțioase, însă oficialii au fost prinși cu garda jos.

El a declarat pentru Wall Street Journal că regretă că nu a insistat mai mult.

„Mi-aș fi dorit ca avertismentele pe care eu și alte persoane le-am dat să fi dus la o acțiune globală mai coordonată”, a spus acesta.

Bill Gates a mai precizat că „Speranța mea este acum că liderii din întreaga lume, care sunt responsabili pentru protejarea cetățenilor lor, vor lua ceea ce s-a învățat din această tragedie și vor investi în sisteme pentru a preveni viitoarele focare”.

De altfel, Gates a anunțat că sprijină cercetările pentru dezvoltarea unui vaccin eficient împotriva COVID-19.