Lucruri ciudate care s-au întâmplat în timpul interviurilor de angajare

  • 24 ian. 2017, 15:53
  • 2 151
  • 1

E bine să ieşi în evidenţă cu ceva atunci când te duci la un interviu de angajare, însă unele persoane duc acest sfat la extrem. Şi nu în sensul bun. Un studiu recent realizat pe platforma CareerBuilder, în rândul a peste 2.600 de persoane care se ocupă cu recrutarea în diverse companii, arată că există şi persoane care fac tot feluri de lucruri dubioase atunci când sunt chestionaţi pentru a obţine un nou job.

„E greu de spus de ce cineva ar face aşa ceva. Poate că e agitat, poate că se gândeşte că recrutorul se va amuza, ori pur şi simplu omul respectiv nu are limite”, arată Rosemary Haefner, care conduce echipa de Resurse Umane din cadrul CareerBuilder, potrivit Business Insider.

Oricare ar fi motivul, ideea este că un comportament deplasat nu îi va aduce candidatului slujba respectivă.
Iată câteva dintre cele mai neobişnuite lucruri care s-au întamplat în cadrul interviurilor de angajare, potrivit cercetării realizate de CareerBuilder.

„Am un păr perfect” - acesta a fost răspunsul unei tinere la întrebarea „De ce ai vrea să faci parte din echipa noastră?”.

Un bărbat a mărturisit pe faţă că el nu vrea jobul respectiv şi că a mers la interviu doar pentru că soţia lui l-a trimis acolo. Însă trofeul pentru cel mai tragi-comic răspuns la întrebarea „De ce crezi că eşti potrivit pentru acest job?” îi revine celui care i-a spus recrutorului că dacă vrea să ajungă în Rai, atunci ar trebui să-l angajeze.

Alt candidat a cerut voie să iasă afară, în mijlocul interviului, pentru a-şi consulta soţia în legătură cu salariul oferit. O persoană a adus o jucărie la interviu, iar altcineva a început să ţipe la recrutor că interviul dureaza prea mult.

Lista întâmplărilor dubioase continuă cu femeia care a cântat toate răspunsurile la întrebări şi cu persoana care a mâncat o felie întreagă de pizza în faţa angajatorului.

Au existat şi oameni care cred că trebuie să arate cu orice preţ că sunt unici: o femeie a aruncat cu confetti atunci când a intrat in sală unde ar fi trebuit să aibă loc interviul, iar un bărbat a invitat-o la masă pe cea care l-a intervievat.

Altcineva a suţinut sus şi tare că are abilităţi de medium şi a vrut să-i citească angajatorului în palmă, cu toate că acesta s-a opus.

Nu în ultimul rând, un candidat a furat fotografia de familie a angajatorului, iar altul a venit la interviu cu papagalul pe umăr.