Locuitorii din Stăuceni speră să-şi găsească un loc de muncă în viitorul complex multifuncţional, Arena Chişinău

  • 16 iul. 2018, 12:07
  • 5 408
  • 15

Sarcina de a transfoma acest teren într-un complex sportiv modern i-a revenit companiei turceşti SUMMA, care activează în Moldova de două decenii. A construit un centru comercial, un hotel de lux, un spital şi a participat la lucrările de renovare a Aeroportului din Capitală. Acum, a venit rândul unui proiect unic pentru ţara noastră.

Iată cum a reuşit într-un an să transforme pustiul din capitala Senegalului, Dakar.

Piatra de temelie a Arenei Chişinău va fi pusă la sfârşitul lunii august. Complexul ultramodern va putea găzdui până la cinci mii de persoane. Acolo se vor desfăşura compeţii la baschet, handbal, tenis, dar şi campionate la lupte marţiale. La fel, va fi un loc perfect pentru amatorii de sport.

"Noi ca luptători avem foarte mare nevoie de acestă sală. Putem şi noi să petrecem campionate europene, campionate mondiale, la noi în Chişinău", a spus antrenorul Tudor Cârlan. 

"Va fi o motivaţie pentru persoanele care nu practică atât de mult sportul. Ar fi o motivaţie ca să practice şi ei sportul. Şi chiar pentru noi sportivii de performanţă va fi o posibilitate să ne antrenăm", a declarat sportiva Anastasia Nichita. 

Costul proiectului se estimează la aproximativ 50 de milioane de euro, iar cea mai mare parte va fi acoperită de investitorii străini. Complexul va fi construit într-un an.