Cum să recrutezi oameni talentați într-o companie mică

  • 17 mar. 2017, 17:33
  • 854

In ciuda conceptiei generale conform careia doar salariile rotunde atrag oameni cu adevarati talentati, adevarul este ca multi oameni sunt atrasi si motivati de avantaje care nu tin de monetizare. Adevarul este ca fiecare tip de job, indiferent daca este la o companie mare sau mica, are avantajele si dezavantajele sale.

Inainte de a te gandi ca nu ai sanse de  a angaja un om cu experienta, ar trebui sa te intrebi ce ii trebuie cu adevarat omului respectiv –  pe langa oferta financiara.

Unii isi doresc un program flexibil pe care nu il pot obtine intr-o companie multinationala, altii isi doresc sa nu lucreze in ture si asa mai departe. Suntem diferiti, automat si modul de viata si nevoile difera de la individ la individ.

Sunt avantaje care pot fi oferite doar de companiile mici, aici sunt cateva idei despre cum sa recrutezi oameni talentati intr-o companie mica:

Chiar daca pare ca nu putem concura cu multinationalele, adevarul este ca o firma mica poate uneori sa ofere lucruri mult mai atractive in ciuda lipsei unui salariu mare.

1. Printre primele lucruri pe care ne putem axa atunci cand vine vorba de recrutare si oferta sunt pachetele de beneficii.

Conform unui studiu realizat de „Gallup”, oamenii nu sunt atrasi sau stimulati doar prin ofertele financiare mari.  Practic vorbind, chiar daca poti acorda doar salarii cu putin peste minimul pe economie, poti oferi alte beneficii pentru angajatii tai.

  • Telefon, laptop sau instrumentele necesare muncii din partea firmei.
  • Flexibilitate – majoritatea oamenilor chiar sunt atrasi de posibilitatea de a isi aranja singuri programul.
  • Posibilitatea de a alege un set de avantaje (sa lucreze de acasa, spre exemplu) care sa li se potriveasca mai bine.

2. Balanta viata – munca este mai buna.

Chiar daca poate uneori ne gandim ca o firma mai mica inseamna proiecte multe, dar echipa mica, nu inseamna neaparat ore interminabile la proiecte ce nu vor vedea lumina zilei. Adevarul este ca firmele mici sunt orientate catre proiecte importante pentru ele, dar care se muleaza pe ceea ce pot anagajatii. O echipa mica si inchegata inseamna ca fiecare membru este recunoscut pentru ce poate face, adica nu i se vor cere lucruri care nu sunt in atributile lui, pentru ca ar insemna sa incetineasca ritmul de lucru.