10 greșeli frecvente în timpul interviului de angajare

  • 11 iul. 2019, 13:32
  • 1 316

Dacă CV-ul dvs. a impresionant pe angajator și ați fost invitat la un interviu, înseamnă că deja ați parcurs o jumătate de cale spre ocuparea funcției dorite. Dar pentru a avea succes la interviu, trebuie să fiți bine pregătit. 

Vă prezentăm cele mai frecvente 10 greșeli, pe care le comite un candidat pentru un post vacant în timpul unui interviu: 

  1. Întârzierea. Niciunui angajator sau recrutor nu-i va plăcea faptul că ați întârziat, iar șansele dvs. de a obține locul de muncă oferit de aceștia vor fi deja mai reduse.

  2. Ținuta neîngrijită. Prima impresie despre o persoană nouă se formează în primele 3-5 secunde de contact. Încercați să vă aduceți ținuta în ordine înainte de interviu.

  3. Auto-prezentarea nereușită. Dacă începeți auto-prezentarea cu cuvintele „Ei bine ... ce pot spune despre mine”, atunci, angajatorul va simți indecizia și incertitudinea dvs. În primele minute este important să faceți două lucruri: să inspirați intervievatorului încredere și să-i demonstrați profesionalismul dvs.

  4. Criticarea fostei companii, a șefilor și a colegilorAdesea, după întrebarea „De ce ați părăsit fostul loc de muncă?", intervievatul începe să critice foștii șefi sau compania. Evitați acest comportament.

  5. Minciunile. Recrutorii profesioniști recunosc rapid minciunile. Spuneți adevărul despre salarii, funcția de la locul de muncă anterior, precum și motivele pentru care ați plecat sau v-ați concediat.

  6. Telefonul, care sună constant. Deconectați-l sau setați-l la modul silențios pentru durata interviului.

  7. Vorba multă. Dacă doriți să arătați că sunteți foarte sociabil, încercați să nu exagerați. Indiferent cât de mult nu ați dori, răspundeți scurt, concis și la subiect.

  8. Obsesia pentru bani. Niciun angajator nu are nevoie de un angajat, care este interesat doar de bani. Ar fi mai bine să întrebați recrutorul despre posibilitatea de avnsare în carieră și perspectivele companiei.

  9. Necunoașterea companiei sau a organizației. Dacă sunteți interesat să obțineți o anumită funcție, atunci, petreceți ceva timp studiind istoria companiei, proiectele sale etc., în caz contrar, recrutorul va avea impresia că sunteți leneș și indiferent.

  10. Lipsa de întrebări din partea dvs. Acest lucru va dovedi faptul că în momentul dat sunteți interesat doar de bani și că sunteți gata pentru orice loc de muncă. În același timp, nu trebuie să schimbați rolurile cu intervievatorul.

Sfat: nu fiți supărați în timpul interviului. Zâmbiți, răspundeți cu încredere la întrebări, pentru că doar așa veți reuși.

Mult succes tuturor!