UTM la concursul: „Potoliți foamea unui student flămând”

  • 26 ian. 2018, 15:22
  • 3 831
  • 3

Pe 25 ianuarie, de ziua Sfintei Mc. Tatiana – ocrotitoarea  studenților, gazeta „Комсомольская правда”, în parteneriat cu „FinСomBanc” SA și „Acord-Plus” SA,  a organizat în incinta Centrului Comercial „Jumbo” a V-a ediție a concursului didactico-distractiv „Potoliți foamea unui student flămând” („Накорми голодного студента”).

Universitatea Tehnică a Moldovei a fost reprezentată de o echipă de studenți din cadrul  Departamentului Alimentație și Nutriție al Facultății Tehnologia Alimentelor: Catalina NEGOIȚA (gr. TAP-141), Renata BRÂNZĂ (gr. TAP-141), Marina BOGONOS (gr. TAP-151) și Vladislav POIANSCHII (gr. TAP-153), susținuți de conferențiarele universitare, dr. Tatiana CAPTANARI și dr. Cristina POPOVICI, dar și de numeroși suporteri – colegi de facultate.

În anul curent genericul concursului a fost „Bucate în stil moldovensc, preparate la repezeală”. Echipele antrenate în concurs au avut la dispoziție ingrediente proaspete, simple și ieftine, la îndemâna oricui.

Astfel, pentru o salată pregătită în 15 minute, organizatorii le-au propus porumb zaharat fiert, 5 ouă fierte, o legătură de salată verde cu frunza creață, 3 roșii, o bucată de brânză de burduf. Pentru felul doi de bucate, preparat în doar 20 de minute, bucătarii amatori au avut câte 5 chifle, cașcaval de Râșcani, salam, un măr roșu și unul verde, un ardei dulce de culoare galbenă, castraveciori murați, o roșie proaspătă și o ceapă roșie.

Iar pentru pregătirea la desert a unei băuturi originale, în 15 min, concurenții au avut pe mese câte o butelie de apă minerală, 2 litri de chefir, 2 litri de suc de mere, o banană, o portocală și câteva pachețele de cafea solubilă.

În funcție de cunoștințele în domneiul artelor culinare, capacitățile personale de creativitate, ingeniozitate, fantezie, bunăvoință, dar și gust estetic, echipele de bucătari au avut posibilitatea să utilizeze și ceapă verde în cozi, praz, mărar, pătrunjel, muștar, maioneză, oțet, usturoi, sare, piper și alte condimente.

„Echipa noastră s-a condus de zicala „Cu mijloace mici se pot face fapte mari”, a menționat după ultimul acord al concursului dna Tatiana CAPCANARI. Suntem mulțumiți că studenții noștri au demonstrat cunoștințe profunde și deprinderi trainice de a prepara rapid bucate gustoase din semifabricate. Salata, hot-dog-urile și coctailul din chefir și suc de mere cu banane pregatite de ei, au fost rafinate, cu mult gust și frumos ornate, de îți lăsa gura apă. Colegii din juriu au menționat profesionalismul înalt al tuturor celor trei echipe concurente antrenate în concurs, decorându-i pe toți participanții cu certificate și cadouri. Iar spiritul de echipă, atmosfera de sărbătoare și experiența acumulată la concurs le vor rămâne în memorie pentru totdeauna”.