Universitatea de Studii Europene din Moldova - 25 ani de excelență în pregătirea tinerilor specialiști!

  • 13 feb. 2017, 15:07
  • 7 561

Instituţia de învăţămînt „Universitatea de Studii Europene din Moldova” (USEM), este o parte integrantă a sistemului de învățământ din Republica Moldova, și activează în baza Constituției Republicii Moldova, actelor legislative, acordurilor și convențiilor internaționale semnate de Republica Moldova.

USEM este succesoarea instituţiei superioare de învăţămînt „Academia de Drept din Moldova”, care și-a început activitatea la 7 octombrie 1992.

În anul 2017 Universitatea de Studii Europene din Moldova împlinește 25 ani de excelență în pregătirea tinerilor specialiști!

Obiectivele principale ale Universităţii de Studii Europene din Moldova sunt: pregătirea, perfecţionarea şi recalificarea la nivel superior a specialiştilor şi cadrelor ştiinţifice în diverse domenii, promovarea cercetărilor ştiinţifice, asigurarea aspiraţiilor de aprofundare şi extindere a studiilor superioare de licenţă şi de masterat.

În scopul identificării oportunităţilor educaţionale şi profesionale ale studenţilor şi absolvenţilor şi oferirii consilierii/suportului în dezvoltarea lor precum şi fondării unui parteneriat reciproc avantajos şi ajustării procesului de formare profesională a studenţilor la necesităţile pieţei muncii a fost creat Centrul de Ghidare şi Consiliere  în Carieră la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul USEM.

Printre mulțimea de contracte de colaborare figurează și colaborarea cu portalul www.joblist.md. Specialiștii portalului urmează să consulte studenții USEM în privința corectitudinii completării CV-urilor, și le pot oferi locuri de practică pe bază de concurs.

USEM dispune de cadrul legal, care permite organizarea şi desfăşurarea studiilor universitare de licenţă (ciclul I), studiilor universitare de masterat (ciclul II) și studiilor de doctorat.

USEM este o instituţie acreditată de către autoritățile statale ale Republicii Moldova, în conformitate cu legislaţia în domeniu.

USEM are încheiate acorduri de colaborare cu universități din România, Ucraina, Federația Rusă, Germania, Grecia, Italia, Franța, Polonia, Lituania, Bulgaria ș.a.

Studiile în cadrul USEM se efectuează în limba română și limba rusă.

Universitatea de Studii Europene din Moldova include șase facultăți:

Facultatea de Drept

Facultatea de Științe Economice

Facultatea de Limbi Moderne

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

Facultatea de Psihologie şi Asistenţă Socială

Facultatea de Ştiinţe Politice și Relații Internaționale.

Admiterea se desfăşoară în perioada recomandată de Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova.

Contacte:

Republica Moldova, Chișinău, str. Ghenadie Iablocikin 2/1, oficiul 213, MD-2069

tel: +373 22 509 122

www.usem.md

Facebook