Topul cărţilor preferate de Bill Gates în 2018

  • 7 dec. 2018, 12:50
  • 975

De ceva vreme încoace, miliardarul şi filantropul Bill Gates publică în luna decembrie o listă cu cărţile care i-au plăcut cel mai mult şi pe care le-a citit în anul ce se termină.

De această dată, co-fondatorul Microsoft a recomandat următoarele volume:

"Educated", de Tara Westover

„Nu m-am gândit până acum că m-aş putea regăsi într-o poveste despre cum e să creşti într-o familie de mormoni, care sunt adepţi ai survivalismului (mișcare care reunește oameni ce se pregătesc activ pentrusituații de urgență sau catastrofe – n.red.). Dar ea este o autoare atât de bună încât m-a făcut să reflectez asupra propriei vieţi în timp ce citeam despre copilăria sa trăită la limită”.

"Army of None", de Paul Scharre

„Această carte scrisă de un fost soldat de elită şi expert în apărare american prezintă avantajele şi dezavantajele armelor autonome ce ar putea fi folosite în războaiele viitorului, într-un mod uşor de înţeles pentru toată lumea”.

"Bad Blood", de John Carreyrou

„Cartea despre mărirea şi decăderea Theranos, un startup din domeniul biotehnologiei, este perfectă pentru a fi citită la căldura şi lumina focului, în această iarnă. Mulţi prieteni mi-au recomandat-o şi acum o recomand şi eu mai departe.”

"21 Lessons for the 21st Century", de Yuval Noah Harari

“Cartea pune fundamentele unei discuţii cruciale, care trebuie purtată la nivel global, despre cum să abordăm rezolvarea problemelor secolului 21, cum ar fi schimbările climatice şi terorismul.”

"The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness", de Andy Puddicombe

Bill Gates nu credea în puterea meditaţiei. Până când, într-o zi, a dat peste cartea lui Andy Puddicombe, fondatorul aplicaţiei Headspace. I-a plăcut atât de tare încât l-a invitat să le predea membrilor familiei sale metode de meditaţie. Co-fondatorul Mictrosoft spune că noţiunile de acolo te vor ajuta să te concentrezi mai bine.