Republica Moldova şi Estonia vor colabora în domeniul instruirii diplomaţilor

  • 9 iul. 2018, 13:23
  • 531

Cooperarea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) cu Şcoala Diplomatică din Estonia în formarea funcţionarilor diplomatici naționali a fost discutată de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu directorul Şcolii estoniene, Ekke Nõmm, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

În cadrul dialogului, ministrul Tudor Ulianovschi a accentuat că Republica Moldova este interesată în stabilirea parteneriatelor în domeniul instruirii profesionale a cadrelor diplomatice cu cele mai prestigioase instituţii din Europa. ”Şcoala Diplomatică estoniană, care are o experienţă de peste 25 de ani în domeniul instruirii funcţionarilor publici şi diplomaţilor, este un bun exemplu pentru noi în acest sens, oferindu-ne posibilitatea să luăm cele mai bune practici în pregătirea cadrelor naționale”, a menționat șeful diplomației moldovenești.

Ekke Nõmm a salutat interesul MAEIE, menționând că sporirea capacităţilor funcţionarilor diplomatici constituie fundamentul pentru promovarea solidă a politicii externe a unui stat. În context, Ekke Nõmm a menționat că instituția pe care o reprezintă are o vastă experienţă în domeniul instruirii diplomaţilor şi este deschisă spre o colaborare cu MAEIE, fiind dispusă să pună la dispoziția părții moldovenești toată expertiza acumulată în acest domeniu.