Cum marcăm sărbătorile la birou

  • 20 mar. 2017, 14:29
  • 1 708
  • 1

Chiar dacă mergem la birou pentru a munci, acest lucru nu exclude faptul că trebuie să ne și simțim bine acolo. Un angajat care are emoții pozitive la locul de muncă este un angajat motivat, care se va atașa de companie și va demonstra o productivitate înaltă. O ocazie potrivită pentru a organiza activități interactive la oficiu sunt sărbătorile. Chiar dacă pentru multe dintre acestea angajații au liber, o mini-petrecere la birou înainte sau după vacanță va integra angajații în colectiv, iar comunicarea va deveni mai eficientă. Joblist.md vine cu o listă de sărbători pe care le puteți marca la birou și cu câteva sfaturi despre cum puteți face acest lucru.

Anul Nou și Crăciunul

Sărbătorile de iarnă sunt pline de farmec și magie. Nu doar copiii le așteaptă cu nerăbdare, dar și adulții. Pentru a crea o atmosferă plăcută la birou, în primul rând, decorați încăperile. Globulețele strălucitoare și brăduții vor da o notă de familiaritate. Puteți cumpăra câteva kilograme de mandarine pentru a servi angajații. Cu această ocazie, puteți organiza și un joc în care fiecare angajat să pregătească câte un cadou simbolic și să-l ofere, în mod aleatoriu, unuia dintre colegi. Desigur, nu poate lipsi nici petrecerea corporativă de Anul Nou. În funcție de posibilitățile companiei, aceasta poate fi organizată într-un local, sau puteți pregăti o masă festivă chiar în oficiu, după orele de lucru.

23 februarie

La data de 23 februarie este marcată Ziua apărătorilor patriei, însă a devenit o tradiție să felicităm bărbații în această zi. Puteți organiza surprize pentru colegii din oficiu, cum ar fi un cadou simbolic sau activități în afara companiei, printre care o luptă la paintball sau o cursă la carting. Dacă însă în companie activează mulți bărbați, iar financiar nu aveți posibilitatea să le oferiți fiecăruia câte un cadou, le puteți acorda atenție printr-o felicitare frumoasă.

Prima zi a primăverii

Avem tradiția să ne dăruim mărțișoare în prima zi a primăverii, iar acest lucru reprezintă o ocazie frumoasă să aducem zâmbete pe fața angajaților. Un simplu mărțișor prins în pieptul fiecăruia va face ziua mai plăcută. În afară de asta, puteți înfrumuseța oficiul cu decorații de primăvară. Fie că este vorba despre un mărțișor mare atârnat de ușă, fie niște flori confecționate manual, lipite de perete, acestea vor aduce buna dispoziție în birou.

Ziua Femeii

8 martie este ziua în care femeile se simt cele mai speciale, și au tot dreptul, pentru că este ziua lor. Idiferent dacă este contabil, jurist, femeie de serviciu sau designer, acestea vor să fie răsfățate. Colegii de serviciu le pot dărui flori și câte o felicitare cu mesaje frumoase. Puteți cumpăra dulciuri, ciocolate sau torte pentru ca să faceți această zi de primăvară și mai plăcută.

Ziua Copilului

Cu siguranță aveți în companie mai mulți angajați care sunt părinți, iar de Ziua Copilului ei ar vrea să-și petreacă timpul alături de copiii lor. Puteți organiza o zi specială în care fiecare angajat să aibă posibilitatea să vină cu copiii la serviciu. Le puteți organiza o excursie prin companie, în cadrul căreia să vadă ce fac părinții lor și cu ce se ocupă în timpul în care nu sunt acasă. La fel, puteți organiza o petrecere pentru copii cu activități distractive care să-i implice atât pe ei, cât și pe părinții lor.

Zile importante pentru companie

În afară de sărbătorile naționale și internaționale, sunt anumite date importante anume pentru compania Dvs. Fie că este ziua de naștere a acesteia, fie că este ziua în care ați marcat un succes deosebit, sunt ocazii potrivite pentru a sărbători împreună cu angajații. Astfel ei vor simți că aportul pe care l-au adus companiei este apreciat și vor avea motivația să lucreze bine și în continuare.

Sărbători profesionale

Nu ezitați să felicitați angajații cu ocazia zilei lor profesionale. Spre exemplu, ziua lucrătorului social este marcată a treia duminică a lunii septembrie, iar ziua economistului - în ultima duminică a lunii septembrie. Puteți să-i surprindeți cu mici cadouri sau cu un bonus la salariu. Ei sunt specialiștii pe care se bazează compania, apreciați-i la justa valoare.

Zile amuzante

Există foarte multe sărbători amuzante, care ar putea să destindă atmosfera în oficiu. Printre acestea sunt Ziua păcălelilor, Ziua înghețatei eskimo, Ziua pizzei și multe-multe altele. Puteți alege câteva mai interesante și să faceți o tradiției a companiei să le marcați în fiecare an. Organizați activități specifice pentru ziua respectivă și distrațivă împreună cu colegii.

Sărbătorile sunt o ocazie potrivită pentru a motiva angajații și a-i atașa de companie, însă trebuie să ținem cont de faptul că la serviciu trebuie să respectăm anumite limite și să păstrăm o relație prietenoasă, dar corectă față de colegi. La fel, nu trebuie să lăsați angajații să se relaxeze foarte mult. Trebuie să delimitați clar timpul în care ei trebuie să lucreze și timpul în care pot să se distreze.