Absolvenții ciclului liceal își află astăzi notele la examenul de bacalaureat

  • 26 iun. 2019, 13:49
  • 724

Emoții de nedescris pentru mii de elevi din țară. După o perioadă stresantă în care au avut de susținut examen după examen, a venit și ziua în care își vor vedea rodul muncii. 

Pentru a-și afla notele la bacalaureat, elevii se pot apropia la centrele de BAC, acolo unde listele au fost deja afișate. De asemenea, fiecare candidat își poate vedea lucrările verificate, accesând site-ul www.bac.edu.md, în zilele de 26 și 27 iunie, în baza unei parole care le-a fost oferită de instituția de învățământ în care și-au făcut studiile.

Tot astăzi și mâine, candidații au posibilitatea să depună contestații, dacă nu sunt de acord cu metoda de verificare și nota obținută. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe 4 iulie, transmite zugo.md.

Amintim că, în acest an, absolvenţii treptei liceale au susținut examenele de bacalaureat în 92 de centre: 62 în raioane, iar 30 în mun. Chişinău. În sesiunea 2019 a examenelor de bacalaureat au fost înregistrați 17.442 de candidați, dintre care 2405 (13,79 %) sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare. Doar doi elevi au fost dați afară din sălile de BAC pentru că ar fi încercat să copie.