7 lucruri pe care oamenii de sucess le fac zilnic

  • 10 mai 2017, 17:09
  • 2 302
  • 1

Cat de cunoscuta va suna formularea „cheia succesului este”? De cele mai multe ori auzim „succesul este o stare, un mod de a gandi” sau „succesul consta in stilul de viata si telul pe care ti l-ai propus” urmat de sfaturi despre organizarea timpului, mentorat si productivitate. De cele mai multe ori regasim aceste informatii in interviuri cu oameni care au dezvoltat multinationale, au inovat piata si asa mai departe.

In plus, de multe ori auzim aceste lucruri de la oameni care nu mai par sa simta grija zilei de maine. Iar conform unei discutii de la TEDx nici nu or sa o simta prea curand. Aparent oamenii care au deja un castig monetar substantial, continua sa isi creasca veniturile de-a lungul aniilor.

Daca pana acum parea ca toata discutia despre gandire pozitiva si stil de viata pareau un mod simplificat de a aborda situatia, Thomas Corley a strans date concrete despre stilul de viata care ii ajuta pe acesti oameni sa fie de succes. Acesta si-a petrecut 5 ani din viata studind oamenii de succes. A reusit sa stranga date despre ceea ce au in comun majoritatea oamenilor de succes.

Studiul a fost facut atat pe oameni de succes, cat si pe oamenii normali, din clasa mijlocie. Asadar, avem date statistice despre diferentele de opinie si stil de viata.

1. SE CONCENTREAZA MEREU PE TELUL LOR

Oamenii de succes: 62%

Oamenii din clasa mijlocie: 6%

2. STIU SA PRIORITIZEZE LUCRURILE

Oamenii de succes: 81%

Oamenii din clasa mijlocie: 19%

Si completeaza aproximativ 70-80% din ce este pe lista lor de „trebuie facut astazi”.

3. NU SE UITA LA TV

Oamenii de succes: 67%

Oamenii din clasa mijlocie: 23%

Acest lucru nu se datoreaza unei superioritati supirituale. Pur si simplu sunt antrenati in alte lucruri si nu se mai gandesc la un moment de repaos in fata tv-ului.

4. CITESC, DAR NU DE AMUZAMENT

Oamenii de succes: 63%

Oamenii din clasa mijlocie: 5%

Oamenii de succes citesc in medie de 30 de minute zilnic. Insa nu citesc beletristica. Majoritatea oamenilor de succes citesc carti de dezvoltare personala si carti axate pe domeniu si inovatile din acesta.

5. ASCULTA AUDIO-BOOKS

Oamenii de succes: 63%

Oamenii din clasa mijlocie: 5%

Asculta carti audio in timp ce lucreaza. Desigur, acestea sunt tot despre dezvoltare.

6. LUCREAZA MAI MULT DECAT CERE PROGRAMUL DE MUNCA

Oamenii de succes: 81%

Oamenii din clasa mijlocie: 17%

Majoritatea oamenilor de succes lucreaza cu 50% mai mult decat un om normal. Iar in ciuda a ceea ce ati putea crede, doar 6% sunt nefericiti din cauza programului de munca.

7.AU GRIJA DE SANATATEA LOR

Oamenii de succes: 57%

Oamenii din clasa mijlocie: 5%